Home>Nyhet>Normal junitrafikk
Nyhet

Normal junitrafikk

I juni har det vært en ganske normal trafikk ved passering av Øvstabø-bommen på fylkesvei 450. 36.358 biler har passert hittil i år. 1.803 færre biler enn fjoråret. Juni-trafikken har de fem siste årene ligget på over 36.000 passeringer.

Hytte-trafikken ser ut til å ha vært noe lavere den siste måned. Kjerag-trafikken har imidlertid økt veldig sterkt i år. 7.726 flere har gått til det kjente turiststedet i juni. Totalt 11.769 turister. Dette viser også igjen på trafikken.

Pinsen var den store utfartshelgen med hele 8.275 passeringer. Da var det spesielt fint vær og dette gjorde nok sitt til at det ble en stor utfartstrang.

Fra 16. juni har det vært en jevn trafikk. Da startet sikkert ferien for mange. Ellers meldes det om mange utenlandske turister igjen etter pandemien. Spesielt fra Nederland og Tyskland er det mange biler observert. Mesteparten av de som går til Kjerag er fra utlandet.

Ellers må en regne med to stopp på grunn av veiarbeid på Hunnedalsveien. Etter Byrkjedalen på vei til Sinnes og ved Øvstabø, er det midlertidig stopp med rødt lys. Det skyldes Lyse som denne sommeren skal grave fiberkabel fra Dirdal til Oslo.

Foto: Her var det midlertidig stopp ved Øvstabø tirsdag.

Annonse