Home>Friluft>Sommer-Sesilåmi
Friluft Nyhet Sesilåmi Sport Turløyper

Sommer-Sesilåmi

Fredag 22. juli var det en gjeng med løpere som ville prøve sommer-løypa til Sesilåmi-traseen. Delvis. Startet i Langeid og kom i mål på Haugen. Drøyt 50 kilometer løp turløperne.

  • Jeg fikk denne ideen for tre år siden. Snakket med Sjur Obrestad Gabrielsen om ideen. Vi ble enige og prøvde sammen med min sønn og en fjerde person, forteller Tor Joar Ravndal fra Ålgård.

Fredag var det tredje året sommerløpet ble gjennomført. Fra Langeid (200 meter over havet) i Setesdal fulgte de en av turistforeningens merkede løyper til Gaukhei. Deretter løp de over Skrubbhusfjellet (949 moh). Der står det en gammel buss fra 1960-årene, er det fortalt. Jegerne bruker den visstnok under jaktperiodene. Deretter videre ned til Åmlibadstoga, hvor de krysset elva Kvina på en terskel som er støpt der.

Foto: Løperne i Hønedalen på asfalt, nedover anleggsveien fra Hegrefossen. Fredrik Svendal har tatt alle bildene fra turen.

En kort hvil med bussen som er plassert for «jegere» på Skrubbhusfjellet.

Så fulgte løperne Sesilåmi-løypa ned Kvifalkedalen til Hegrefossen og videre på anleggsveien på asfalt nedover langs Ånghellervatnet til Haugen.

Løperne startet med taxi fra Haugen klokka 0800 og startet å løpe fra Langeid ved 0915-tiden. Så var de framme igjen ved Haugen litt over klokka 1700. Over 8,5 timers tur, inklusive pauser, seks timers løping av de 50 kilometerne.

Annonse

  • Vanvittig kjekt, men tungt terreng enkelte plasser. Særlig der det ikke var merket løype. Vi hadde en høydemeterstigning fra 200 meter til over 1.000 meter på det høyeste, sier Ravndal.

Navnene på de som deltok:

Bjøro Nevland, Tor Joar Ravndal, Andre Ravndal, Tor Jøran Ravndal og delvis Kurt Kleppa – alle Ålgård/Gjesdal IL.

Sjur Obrestad Gabrielsen (Sesilåmi-vinner de to siste renn), Fredrik Svendal, Magnus Aarrestad, Ole Kristian Bergsland Hansen, alle Sandnes IL.

Madelene Holum (Oslo)

Her er alle deltakerne fotografert før avgang fra Langeid.

Her følges den merkede løypa over fjellet i flott terreng.