Home>Nyhet>Tilbud til 30 elever på Tonstad
Nyhet

Tilbud til 30 elever på Tonstad

30 elever har fått tilbud om skoleplass ved Sirdal videregående skole til høsten, opplyser Johan Vesteraas, rektor ved skolen på Tonstad.

Vesteraas er godt fornøyd med interessen for skolen. Han regner imidlertid med at noen vil frasi seg plassen i løpet av sommeren.

Det siste året har skolen markedsført seg som «Førstevalg Sirdal». Det har gitt god respons og det siste skoleåret var det et bra kull, der 15 av de 23 nye elevene er skiskyttere.

Roger Grubben er et meget viktig trekkplaster for skolen på Tonstad, når nye elever skal velge skole og utdannelse. Han har ansvaret for årsplanen ved skolen, hvor det er fem lærere/instruktører som har ansvar for skiskytterne og langrennselevene.

Roger Grubben (52) har vært lærer ved Sirdal Videregående skole siden 1994. Han kommer fra Hattfjelldal. Roger har utdannelse som faglærer i idrett, samt grunnfag i psykologi. Han er gift med Linda Tjørhom, nå Grubben, som også er lærer ved skolen.

  • Det er gledelig å kunne si at 11.323 elever har fått tilbud om skoleplass ved de offentlige videregående skolene i Agder. Det forteller Aina Bjørndal, rådgiver ved avdeling for inntak og elevtjenester i Agder fylkeskommune.


Jevn økning til yrkesfag

Annonse

  • På Vg1 har 55 prosent søkt yrkesfaglige utdanningsprogram, mens 45 prosent har søkt studieforberedende program. Det har vært en jevn økning til yrkesfag de siste årene. I år er økningen på 2,4 prosent, forklarer Bjørndal, som fortsetter: – Vi er godt fornøyde med å kunne tilby alle en skoleplass. I begynnelsen av august blir det kjørt et suppleringsinntak. Plasser som søkere har takket nei til, vil da bli fordelt til de som står på venteliste. Det gjøres ingen endringer på inntaks- eller ventelisten før suppleringsinntaket gjennomføres.

Viktig å svare før fristen

  • Alle som har søkt skoleplass har fått beskjed på SMS og e-post om at inntaket er gjennomført. Svarfristen er 31. juli 2022, og det er viktig at ungdommene svarer ja eller nei til tildelt plass, slik at de sikrer skoleplassen sin, oppfordrer Aina Bjørndal.
  • Søkere med ungdomsrett har ved søknad til Vg1 rett til å komme inn på ett av tre utdanningsprogram. Søkere til Vg2 og Vg3 har rett til å komme inn på utdanningsprogram som bygger på det programmet de har gjennomført, avslutter hun.