Home>Front>Treningssamling på Feed
Et bilde som inneholder tre, utendørs, person, gress Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Treningssamling på Feed

Opptakten til årets Blink22 har vært her i Sirdal for Tsjekkia og Frankrike. Førstnevnte lag kom 21. juli og franskmennene torsdag 28. juli. Da er det først og fremst Feed Skiarena på Tonstad som blir brukt til trening, både på rulleski og skyting.

Tsjekkerne gikk Lysebotn opp på onsdag, og løp deretter inn til Kjeragbolten, fortsatte til Langevatn og ut til veien igjen. En flott rundtur i fint vær. Det samme gjorde Frankrikes langrenndamer lørdag.

Øyghedlar elevheim på Tonstad blir brukt til innkvartering for løperne. Det er vanligvis internat for elevene ved Sirdal Videregående skole, men dette året leies internatet også ut til dette formålet.

Foto: Marketa Davidova, her fremst under treningen på Feed Skiarena.

Det tsjekkiske laget på trening på Feed. Egil Gjelland, lagets trener, er nummer to fra høyre.

Tidligere verdensmester i skiskyting, Egil Gjelland er trener for det tsjekkiske laget for femte året. Et land som har sterke tradisjoner med skiskyting. Gjelland har med fem damer på treningsleiren og tirsdag kommer ytterligere tre som skal være med i konkurransen. Verdensmester Marketa Davidova er den mest kjente av dette laget.

Annonse

  • Vi kjører to treningsøkter til dagen. Treningsforholdene her i Sirdal er helt topp for våre utøvere, sier Gjelland og skryter av de lokale som legger forholdene til rette for dem.

Frode Ovedal, Trond Helge Sinnes og kokk, Synnøve Oftedal, gjør en glimrende jobb for det tsjekkiske laget.

I tillegg til Gjelland er det en trener og en fysioterapeut utenom. Gjelland sier han vanligvis møter laget ved forskjellige samlinger rundt omkring i Europa. Sesongåpningen er 12. – 13. november og årets høydepunkt blir VM i Oberstdorf.

Egil Gjelland er utenom å være trener, melkebonde i Hålandsdalen. Han regner seg for avløser, fordi det er kona Ann Elen Skjelbreid (søster til Liv Grethe) som er bonden og mest hjemme.

  • Gjestene er mest glade når de får fisk til middag. Det setter de umåtelig pris på, sier Synnøve Oftedal som serverer frokost (0730), lunsj (1200) og middag (1830).

Et bilde som inneholder person, gulv, innendørs, vindu

Automatisk generert beskrivelse

Synnøve Oftedal serverer kake til det tsjekkiske laget.

Synnøve synes det er en kjekk oppgave. De liker godt havregrøt, norske yoghurt, frukt og forskjellige kornsorter. Mye pasta til lunsj. Fredag, da vi besøkte dem, laget Synnøve bursdagskake til Jesica.

Franskmennene har med egen kokk og hjelpemannskaper på kjøkken. De er fornøyde med forholdene, og liker godt stedet til oppkjøring før den første store internasjonale konkurransen.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, bilvei, person

Automatisk generert beskrivelse

Det franske langrennslaget var en tur til Kjerag og Langevatn på lørdag.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, kjøkken, person

Automatisk generert beskrivelse

De franske løperne til lunsj på Øyghedlar elevheim.