Home>Arkiv>18-åringen med vannscooter omkom
Arkiv

18-åringen med vannscooter omkom

Kollisjonen mellom båt og vannscooter på Sirdalsvatnet lørdag ettermiddag endte med en tragisk dødsulykke, hvor en mannlig 18-åring fra Tonstad omkom. Medpassasjeren på samme vannscooter er fortsatt innlagt på Stavanger Universitetssykehus. Tilstanden skal være stabil.

Åtte personer var involvert i båtulykken som har rammet Tonstad. 20-30 ungdommer var lørdag kveld samlet på kulturhuset på Tonstad. Der stilte også kommunens kriseteam.

Sør-Vest Politidistrikt fikk melding om båtulykken lørdag klokka 13.53 hvor to personer fra en vannscooter var skadet. De to skadede personene var begge 18 år og båten med de andre tok begge med til Tonstad. Der ble de tatt hånd om av helsepersonell og et helikopter fra Luftambulansen og Redningshelikopter var tilkalt. Helkopterne tok med seg de to skadede personene til SUS.

Klokka 18.11 varslet politiet at føreren av vannscooteren døde av skadene. Operasjonsleder Jøran Solheim i i Sør-Vest politidistrikt skriver i en pressemelding at det er trist å meddele et slikt utfall av denne ulykken.

Ungdommene fra Tonstad var ute sammen i det flotte sommerværet. De hadde to vannscootere i tillegg til en båt som hadde en «Tube» på slep. Båten hadde tre personer ombord og to personer på slep. Vannscooterne hadde henholdsvis to og en person. Totalt var det åtte personer samlet.

Vannscooteren fikk et kraftig sammenstøt med båten. Politiet har tatt beslag i vannscooteren som betegnes som totalvrak.

Annonse

Politiet har opprettet sak. Sjøfartsdirektoratet er også varslet om ulykken. Etterforskere fra politiet var lørdag til stede og tok undersøkelser og snakket med vitner.

Foto: En tragisk båtulykke på Sirdalsvatnet lørdag.

Illustrasjon av en tube som de hadde på slep.