Home>Front>Ingen mottaksordning for batterier
Et bilde som inneholder person, mann, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Ingen mottaksordning for batterier

Vi har pr i dag ingen mottaksordning for batterier fra privat- og hyttehusholdning i Sirdal kommune. Vi oppfordrer privatpersoner til å levere på gjenvinningsstasjoner eller salgssted der de kjøper batterier, sier Steinar Næss, daglig leder for IRS Miljø IKS til Sirdalmedia.

  • Hva med en rød beholder på hver hentestasjon ?
  • God ide, men det blir et kostnadsspørsmål. Batteriene må leveres.

Dette spørsmålet er blitt aktualisert etter storbrannen av renovasjonsanlegget til IVAR på Forus. At batterier kastes blant vanlig søppel utgjør en fare for brann i anleggene. Da har det lett for å antenne.

  • Når vil Fidjeland få ny stasjon med nedgravde tanker ?
  • Vi er i dialog med en grunneier, men har enda ikke avgjort noe. Vi håper det lar seg ordne i høst, slik at tank-anlegget kan monteres til våren. Vi hadde håpet på Kvæven, men det avviste Sirdal kommune.

Ny miljøstasjon eller gjenvinningsstasjon er åpnet på Tonstad. Den har utvidede åpningstider mandag og fredag til klokka 1800 for å tilfredsstille privatkunder og spesielt hytteeiere. I tillegg er det en mobil leveringsdag i måneden ved Svartevatn ved Tjørhom brannstasjon. Hytteeierne er ikke fornøyde med stengt miljøstasjon på lørdager, den burde hatt et åpningstilbud enkelte lørdager.

  • Asko betjener stasjonen på Tonstad og de har ikke ønske om arbeid på lørdager. Foreløpig har vi ikke andre tilbud å komme med, sier Næss.

Foto: Steinar Næss har ingen mottaksordning for batterier.

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse

Miljøstasjonen er åpnet på Tonstad, men åpningstidene er ikke tilrettelagt for hytteeierne.