Home>Arkiv>Skadet 18-åring utskrevet fra SUS
Arkiv

Skadet 18-åring utskrevet fra SUS

Sirdal er fortsatt i sjokk etter den tragiske båtulykken på Sirdalsvatnet lørdag ettermiddag. En 18-åring som kjørte vannscooteren omkom, mens den andre 18-åringen, som var passasjer, ble skrevet ut fra Universitetssykehuset i Stavanger søndag ettermiddag.

  • Hele lokalsamfunnet føler sorg etter denne tragiske ulykken, sier varaordfører Isak Liland til Aftenbladet.

Selve ulykken, eller sammenstøtet, mellom en båt og vannscooteren skal ha funnet sted mellom Holmen og båtforeningens anlegg på Tonstad. De hadde vært på den populære sandstranden Sannan, som er et yndet sted for ungdommer. De var på vei tilbake til Tonstad da uhellet skjedde.

Gjenværende ungdommer som var igjen på Sannan oppfattet raskt at noe var galt. Andre ungdommer som var på vannet ble kontaktet for å hjelpe de åtte som var involvert i ulykken. Ungdommene fikk hjulpet dem til land hvor redningsmannskaper ventet.

  • Jeg er imponert over ungdommene våre og måten de reagerte på da ulykken først skjedde, sier Liland til avisen.

Lørdag kveld var det åpent hus i kulturhuset på Tonstad hvor kommunen stilte med sitt kriseteam. Søndag var kirken på Tonstad åpen fra klokka 1600 -1900.

Sør-Vest Politidistrikt fikk melding om båtulykken lørdag klokka 13.53 hvor to personer fra en vannscooter var skadet. De to skadede personene var begge 18 år og de ble fraktet inn til Tonstad. Der ble de tatt hånd om av helsepersonell og et helikopter fra Luftambulansen og Redningshelikopter var også tilkalt. Helkopterne tok med seg de to skadede personene til SUS.

Klokka 18.11 varslet politiet at føreren av vannscooteren døde av skadene. Operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt skriver i en pressemelding at det er trist å meddele et slikt utfall av denne ulykken.

Annonse

Politiet har opprettet sak. Politiet i Egersund skal etterforske saken videre. Sjøfartsdirektoratet er også varslet om ulykken. Etterforskere fra politiet var lørdag til stede og tok undersøkelser og snakket med vitner.