Home>Nyhet>Storseier for Tonstad
Nyhet Sport

Storseier for Tonstad

Høstsesongen til Tonstad startet opp med toppkamp mot Brusand på Tonstad stadion  tirsdag kveld, Brusand lå på en 2 plass, 3 poeng foran Tonstad på 4 plass før kampen. Skulle Tonstad opp og forbi, måtte det bli seier med mer enn to mål, og det skulle det bli med god margin.

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

5 Div. Avd 1. Tonstad – Brusand 8-0 (5-0)

Mål

1-0 (27) Sondre Gyland

2-0 (35) Benjamin Dåvang

Annonse

3-0 (39) Sondre Gyland

4-0 (43) Sondre Gyland

5-0 (45) Benjamin Dåvang

6-0 (46) Geir Josdal

7-0 (49) Sondre Gyland

8-0 (56) Sondre Gyland

Brusand har vært en hard nøtt for TIL i de tre møtene enhar hatt siden pandemislutt. En uavgjort borte i seriestarten i vår, samt to stygge 0-4 tap i OBOS cupen. Tirsdag levnet ikke guttene Brusand en mulighet til poeng. Det var overkjørsel nesten fra start av. Gutta ga seg ikke før de hadde puttet åtte bak en forfjamset bortekeeper, større seier har det ikke blitt i serien siden Kåsen ble slått 10-2 Sankt Hansaften 2011…

Kampen begynte litt forsiktig i fra vTonstads side selv om en kom til en liten mulighet i starten av kampen, en god mulighet skulle også Brusand få, men en god inngripen av comeback-gutten i mål , Hroar Fintland, hindret scoring.

Tonstad tar etter hvert over banespillet, og spesielt på høyresiden blir det rullet opp fra både Marius Kvello og Benjamin Dåvang, men inne foran mål så endte det med avslutninger uten resultat.

Men når endelig avslutningen satt, så gikk det så til de grader på skinnene. Hjemmelaget noterer ikke mindre enn 8 scoringer i løpet av en liten halvtime i fra det 27. minutt til det 56. minutt, og Sondre Gyland som skulle sette fem av de målene var usikker like til kampstart pga en strekk i foten.

27.minutt så vinner Bård Manneråk Bakken til seg ballen på høyresiden, han sender ballen inn på 16 meteren der Sondre Gyland leker seg litt med et par av bortelagets spillere før han sender ballen vakkert i mål.

35. minutt så tar Marius Kvello et innkast til broder Steffen som får slått en ball inn i feltet som Sondre Gyland får headet på mål, keeper redder, men på returen så får Benjamin Dåvang puttet ballen over streken fra 3 meter.

39. minutt så kriger Sondre Gyland til seg ballen på egen halvdel, kopler inn fintene og setter fart fremover før han fyrer av i fra 16 meter, keeper redder forsøket, men returen havner ut til Sondre igjen som denne gangen setter ballen i mål, 3-0.

Nå går det fort i svingene her, bortelaget henger rett og slett ikke med i svingene, og Tonstad.får spillet til å sitte så til de grader, 43 minutt nå, Benjamin Dåvang er på tokt på høyresiden, ser opp, og legger ballen perfekt inn til Sondre Gyland som dundrer ballen i mål fra 16 meter.

Tonstad skulle putte en til før pause, denne gangen etter innlegg i fra Kristian Aasbø på venstre siden, og inne foran målet så dukker Benjamin Dåvang opp og pirker ballen i mål fra kloss hold.

En fantastisk første omgang er unnagjort mot det som før kampstart var serietoer, men etter total overkjøring i de første 45 minutter er det nå Tonstad som kan kalle seg serietoer.

Andre omgang er bare sekunder gammel når Ole Asbjørn Liland sender en perfekt bakromspasning til Geir Josdal som har kommet inn etter pausen, Geir lurer av et par mann før han setter ballen imål.

49. minutt så går vi opp i 7-0 ledelse etter et vanvittig mål av Sondre Gyland, i fra omtrent 25 m så curler han ballen inn i borteste kryss, vakkert.

56. minutt så skal en sette kampens siste scoring, Ole Asbjørn Liland stikker ballen igjen til Sondre Gyland som mottar ballen på 16 meter, lurer av et par spillere pluss keeper før han triller ballen inn i det åpne målet. For en kamp av Sondreguttenfem herlige scoringer, og noen dribleraid som noen og en hver kan bli svimmel av, derfor tas Sondre av banen etter 60 minutter.

Utover i kampen så gjøres flere bytter, spillet blir litt mer oppstykket, men Tonstad kommer fortsatt til noen muligheter. Bortelaget gir ikke opp, det skal de ha honnør for, men igjennom midtforsvaret vårt kommer de ikke, for der står Kristian Tjomlid fjellstøtt. Ved siden av seg har han fått tilbake unggutten Leif Henry Waldeland som har vært ute med skade i ukesvis. For en kamp han gjør, du skal lete lenge etter en unggutt med slik en forståelse for spillet, og for en ro gutten har med ballen, den gutten stresser du ikke opp altså.

Det var andre som også var tilbake i fra skade, og begge hadde muligheter til å «pynte» på resultatet, men forsøkene i fra Arne Thomas Eitland og Erlend Oskar Risnes rant ut i den berømte sanden.

Må si at alle vare gode utpå der, og hvis det er noen som lurer på hvem som var banens beste, Sondre Gyland.

Lagoppstilling

Hroar Fintland – Kristian Aasbø (Martin Roar Kinden 60) – Kristian Tjomlid – Leif Henry Waldeland – Marius Kvello (Arne Thomas Eitland 63)- Nils Johannes Hadland (Bård Manneråk Bakken – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello (Nikolai Grimsby 46) – Benjamin Dåvang (Geir Josdal 46) – Sondre Gyland (Erlend Oskar Risnes (60) – Bård Manneråk Bakken (Aron Moen Kvinlaug 60)

Foto: Bilde Benjamin Dåvang og Sondre Gyland