Home>Nyhet>Tabelltopp for Tonstad
Nyhet Nyhet forts.

Tabelltopp for Tonstad

5 Div. Avd 1. Tonstad – Kåsen 3-0 (2-0)

Mål

1-0 (15) Sondre Gyland

2-0 (45) Bård Manneråk Bakken

3-0 (74) Erlend Oskar Risnes

Annonse

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

Det var tid for revansj etter bortetapet mot Kåsen i vårsesongen, Tonstad leverte nok en god kamp på hjemmebane tirsdag med seier 3-0, noe som også gjør at laget overtar tabelltoppen i det Hovsherad ikke spiller sin rundekamp før i neste uke.

Tonstad begynner kampen i et forrykende tempo, og det er bare uflaks at en ikke tar ledelsen før det er spilt 10 minutter. Geir Josdal skulle nemlig få to gode muligheter til å sette ballen i nettmaskene i startfasen, men begge sjansene rant ut i den berømte sanden.

Men når kvarteret er spilt så tar målgrossisten selv ansvar for at TIL kommer foran i målprotokollen, Håvard Sinnes Haughom sender ballen til Sondre Gyland som ikke lar seg be to ganger for ballen plasseres elegant i mål i fra 10-11 meters hold.

Tonstad styrer kampen og de gangene som Kåsen kommer på besøk , blir de kontant avvist av et våkent forsvar, og en meget god sisteskanse i Alf Erik Øksendal.

Bård Manneråk Bakken skulle få seg et par muligheter ut i omgangen som hadde fortjent en bedre skjebne, men slik ville det seg ikke.

Like før pausesignalet så ruller vi opp et flott angrep som ender med at Geir Josdal får spilt ballen videre til Bård Manneråk Bakken som denne gangen får skikkelig treff på kula. Tonstad går til pause med en meget fortjent 2-0 ledelse.

I pausen så blir det en liten «vareopptelling» etter at det slites med noen lysker og strekkskader, og de som må kaste inn håndkle er ingen ringere enn Sondre Gyland som nå er divisjonens toppscorer med 18 mål, og midtbanekrigeren Håvard Sinnes Haughom.

Den siste omgangen blir ikke like velspillende som den første, Kåsen får beholde ballen litt mer, men de klarer aldri på noen måte å komme seg til noen farlige sjanser.

Og som i sist kamp så byttes det over hele linjen. Alle sju reservene får komme innpå etter hvert, og de som kom innpå bet virkelig i fra seg.

Det var to unge juniorspillere som skulle stå for kampens siste scoring etter 74 minutter, et meget fint forarbeid av yngstemann på laget Aron Moen Kvinlaug ender hos Erlend Oskar Risnes som setter ballen kontant i mål fra ca 12 meters hold.

Dette var nok en imponerende kamp på hjemmebane hvor det nå er scoret ikke mindre enn 40 mål på 8 kamper.

En jury kåret tirsdag Nils Johannes Hadland til kampens beste spiller. Det var en enorm innsats han la ned i sin midtbaneposisjon. En annen som også utmerket seg meget bra var stopperkjempen Kristian Tjomlid som bidro sterkt til at et samlet forsvar beholdt både roen og nullen.

Omtrent 100 tilskuere var tilstede.

Laget

Alf Erik Øksendal – Marius Kvello (Ole Erik Endrerud 80) – Carl Magne Fintland (Aron Moen Kvinlaug 62) -Kristian Tjomlid – Nikolai Grimsby – Nils Johannes Hadland (Marius Kvello 85) – Steffen Kvello (Eivind Skregelid 70) – Håvard Sinnes Haughom (Mads Andor Eitland 46) – Sondre Gyland (Erlend Oskar Risnes 46) – Geir Josdal (Martin Roar Kinden 62) – Bård Manneråk Bakken (Runar Ovedal 80)

Bilde

Nils Johannes Hadland var kampens beste spiller.