Home>Front>Varierende værforhold Lysebotn Opp
Front Sport

Varierende værforhold Lysebotn Opp

Åpningen av årets Blink22 med Lysebotn Opp onsdag, hadde svært varierende værforhold. De yngste fikk de verste forholdene. Da plasket det ned med regn og vinden var også sterk. Regn, vind, tåke og sol viste seg i perioder. Helikoptertrafikken hadde dårlige forhold på grunn av tåken og det gjorde filmingen fra luften vanskelig.

Sophia Laukli (22 år fra USA) vant overraskende kvinneklassen på rulleski i Lysebotn Opp. Delphine Claudel (26) fra Frankrike kom på andreplass, mens Heidi Weng (31) kom på tredjeplass, 50 sekunder bak. Hun fikk hjernerystelse i mars og har hatt noen ensomme og fryktelige måneder med mye hodeverk.

Foto: Sophia Laukli (22) ble overraskende vinner.

Et bilde som inneholder person, utendørs, briller, beskyttelsesbriller

Automatisk generert beskrivelse

Sterkt comeback av Heidi Weng.

  • Jeg liker svært godt å trene og konkurrere i motbakker, sier en fornøyd Laukli etter den overraskende seieren. Hun var selv overrasket over at hun gikk fra Weng i bakkene. Laukli er collegeelev fra Utah og representerer Konnerud I.L.

Den franske klatreeksperten Claudel tok også igjen Weng som ledet løpet.

Lysebotn Opp er et brutalt renn, 7,5 kilometer, med motbakke i 640 høydemeter og mål ved Øygardstøl.

Annonse

Johan Hoel vant stakingen foran Herman Paul.

Johan Hoel fra Åsen IL vant startduellen i staking opp fra Lysebotn foran Askers Herman Paul. Andrew Musgrave kom på tredjeplass etter å ha vunnet denne klassen de to siste årene. Hoels vinnertid var 32,13.

Stian Hoelgaard fra Ålgård kom på 7. plass med tiden 33.27. Han hadde en tøff spurtduell mot Magnus Vesterheim. Langløperen Hoelgaard uttrykte at det var en brutal oppgave. Han hadde startet litt optimistisk, men fikk føle starten mot slutten. Han var lenge med i tetgruppen, men måtte gi seg mot slutten av rennet.

I kvinneklassen var det ikke overraskende at Astrid Øyre Slind som var den sterkeste løperen. Hun vant med tiden 37,19, mens Elilie Fleten kom på 2. plass med tiden 39,58.

Simen Hegstad Krüger vant herreklassen med tiden 28.55. Hans fjerde seier i Lysebotn Opp. Klubbkamerat Hans Christer Holund kom nærmest med 29,12.

Det var mye folk til stede i løypa, minst var det i målområdet. Men det hadde muligens noe å gjøre med været og vindforholdene. Dersom du ønsker å se rennet på NKR TV i kveld, starter det klokka 22.05.

Et bilde som inneholder person, har på seg

Automatisk generert beskrivelse

Langløperen Astrid Øyre Slind vant stakingen for kvinner.

Her kommer Astrid Øyre Slind i ensom majestet.

Ufyse vær med regn- og vind da de yngste konkurrerte i Lysebotn Opp.

Der var overraskende mange tilskuere i de varierende vær forholdene.

Isabell Valen fra Innstrand ved Bodø staket Lysebotn Opp. Hun gjorde det på 1,32 timer, mot 1,43 i fjor. Faren Harald er ledsager og følger Isabell. Hun har cerebral parese.