Home>Nyhet>14 lam reddet fra gjødselkjeller
Nyhet Nyhet forts.

14 lam reddet fra gjødselkjeller

14 lam havnet i en gjødselkjeller tirsdag kveld hos en gårdbruker på Fidjeland. Lammene skulle klargjøres for sending til Nortura neste morgen. Plutselig sviktet en plastrist, denne tok med seg fire andre rister og 14 lam ned i gjødselkjelleren. To lam ble stående igjen sammen med saueeierne.

Gårdbrukerne, Siri Fidjeland og Thomas Nygård, sammen med to brannmenn fra Tjørhom brann og redning, pluss en nabo, fikk reddet ut alle lammene. Noen lam stod i bunnen mens andre svømte rundt før de ble reddet. Etterpå ble lammene og mannskap «dusjet» med brannslange. Det var det nyeste golvet som sviktet.

110-sentralen meldte om dette spesielle dyreoppdraget klokka 19.22. Utrykningsbilen fra Tonstad kunne bare avblåse sin utrykning, siden redningsaksjonen gikk så fort. Meldingen var nok mer dramatisk enn virkeligheten.

Foto: Brannvesenet hadde tankbilen med og dusjet lammene etterpå. Foto: Privat