Home>Front>96-åring møtte biskopen
Front Kultur Nyhet Nyhet forts.

96-åring møtte biskopen

Johanne Valevatn (96 år) fikk møte biskop Stein Reinertsen under bispevisitasen tirsdag. Biskopen startet besøket i Øvre Sirdal på Tjørhom Dagsenter. Johanne er der vanligvis hver tirsdag og torsdag.

Johanne broderer fremdeles de flotteste duker, uten briller. Det er helt enestående.

Anny Haugen fikk vist sin nye strikkegenser. «Suleskard» heter den og er designet av Elin Sørung. Genseren kom på markedet i fjor, forteller Anny.

Biskop Stein Reinertsen hilste og snakket med Johanne Valevatn (96).

Et bilde som inneholder innendørs, person, gulv

Automatisk generert beskrivelse

Anny Haugen reklamerer for strikking av Suleskardgenser til sokneprest Christiane Krahner, kantor Kjetil Øygard Eidevik og kirkefagsjef Trine Syvertsen i bakgrunnen.

Fra dagsenteret gikk turen til Sinnes skule. Der var biskop Stein Reinertsen, prost Geirulf Grødem, sokneprest Christiane Krahner og kirkefagsjef Trine Syvertsen.

Annonse

På skolen var de til stede i lærer Kari Kvævens time for mellomtrinnet, 5. og 6. klasse, hvor kyrkjelydsarbeider Inger Solveig Høyland, underviste i det gamle testamentet.

Etterpå hadde Reinertsen møte med alle elevene ved skolen. Han forklarte hva en biskop gjør og viste fram bispekjolen og de forskjellige fargene som følger med. Til slutt var det ungdomsskoleelevene som hadde spørretime med biskopen.

Biskop Stein Reinertsen møtte alle elevene ved Sinnes skule.

Dagen ble avsluttet på restauranten Slottet, med middag for inviterte som gjør en frivillig innsats blant de kristne organisasjonene. Det var søndagsskolene, kirken, bedehusmiljøet og Philadelphia (pinsemenigheten på Tonstad). Totalt var det 82 til stede på middagen.

Nestleder i soknerådet Gunnlaug Seland ønsket velkommen til forsamlingen. Simon Nesset fortalte litt om nybygget og Slottet. Han fortalte om sin far Torfinn, og farfar Tom, som hadde en drøm om å få bygge et bygg på denne plassen, som alltid er blitt kalt Slottet i familien Nesset. Målet var å skape noe spesielt, og det har de klart.

Biskop Stein Reinertsen takket alle fremmøtte for den jobben og innsatsen de frivillige gjør. Han holdt en kort tale.

Et bilde som inneholder person, stående

Automatisk generert beskrivelse

Biskop Stein Reinertsen talte til forsamlingen på Slottet.

Onsdag åpnes dagen med besøk på Tonstad ungdomsskole. Biskopen møter soknerådet i kommunestyresalen, før det blir andakt på Sirdalsheimen.

Så blir det lunsj med kommuneledelsen i rådhuset. På hjemveien blir det befaring av Haughom kapell.

Besøket avsluttes søndag 11. september med visitasgudstjeneste ved biskopen i Tonstad kyrkje. Der medvirker Sirdal blandakor og Tonstad barnekor. På bedehuset blir det kirkekaffe, smørbrød og kaker etter gudstjenesten.

82 medlemmer fra frivillige kristne organisasjoner var invitert til middagen på Slottet.