Home>Front>Akevitt fra Litlestøl lanseres
Front Næringsliv Nyhet Nyhet forts.

Akevitt fra Litlestøl lanseres

Næringsliv

Litlestøl, det lille ville AS, har lenge drømt om å utvide det «litle» sortimentet vårt til mer enn marmelader. Endelig skal det skje! Vi lanserer Litlestøl Akevitt fra Sirdal, som er produsert på Det Norske Brenneri i Grimstad, forteller Eva Gill, som har ideen med akevitten sammen med Per Jan Bakken fra Handeland.

Verdens beste nese og gane Master Blender Jon Bertelsen ved Det norske Brenneri har laget en eminent akevitt som faktisk har ligget mer enn 6 måneder på sherryfat. Akevitten har en nydelig sødme, lukter og smaker optimisme, kan svært gjerne nytes alene eller sammen med god mat. Den har i tillegg lokal forankring til Sirdal siden vi har tilsatt brom (fjellbjørkskudd), plukket rundt Litlestøl.

Foto: Litlestøl akevitt fra Øvre Sirdal lanseres onsdag på Vinmonopolet.

Bildet av flasken som er designet av Nina Børke.

Akevitten skal lanseres på en tilstelning for inviterte gjester fredag 16. september på restauranten Slottet. Vinmonopolet legger den ut for salg onsdag 7. september. Den vil da finnes under bestillingsutvalget.

Annonse

I Sirdal spiser rypene bròm. I mer enn hundre år har fangstmennesker i Sirdalsheiene brukt tørkede bjørkerakler som åte i snarene sine. For bròm, som disse raklene kalles lokalt, er det beste Sirdalsryper vet. Vi har tilsatt bjørkeskudd til Litlestøl-akevitten, slik at hver og én som smaker skal få mulighet, i et lykkelig øyeblikk, til å føle seg som en Sirdalsrype. 

Per Jan Bakken og Eva Gill, fotografert på Litlestøl, står bak akevittprosjektet.

Sirdalsrypene var utgangspunktet da Eva og Per Jan startet med idekastingen om hvilket særpreg de skulle ha på denne akevitten. Da fortalte Per Jan at bjørkerakler, mange og kraftige, var et godt utgangspunkt for å få en særegen smak på akevitten. I Sirdal kalles raklene for bròm. Det er det beste fjellrypene spiser. Derfor ble snarene lagt under bjørketrærne.