Home>Arkiv>Fikk halvparten av søknaden i støtte
Arkiv

Fikk halvparten av søknaden i støtte

Helgens Sirdalsdager søkte Sirdal kommune om kommunal støtte med 150.000 kroner. Formannskapet bevilget med fire (Ap og FrP/Sirdallista) mot tre (H, Sp og KrF) stemmer 75.000 kroner, som var det beløpet kommunedirektør Aud Sunniva Fuhr innstilte på. Mindretallet støttet Isak Lilands forslag på 125.000 kroner.

Sirdalsdagene er det største kulturarrangementet i kommunen. Det trekker normalt mange tusen tilskuere til de 60 salgsbodene, opptreden på hovedscenen, aktiviteter for barn og et stort mattelt som er et viktig treffpunkt for fastboende og hyttefolket.

Sirdalsdagene har valgt å starte forsiktig opp igjen etter to år med pandemi. I 2020 ble arrangementet avlyst, mens i 2021 ble det et alternativt arrangement som gjorde at inntektene var noe lavere enn hva det har pleid å være. Sirdalsferie AS gjennomførte en undersøkelse i 2021 som viste at Sirdalsdagene var sterkt savnet. Det legges ned en betydelig innsats både profesjonelt, men også hva angår dugnad. Årets arrangement har et totalbudsjett på kr. 1.250.000.

Sirdalsferie AS har som mål å legge til rette for turistnæringen i kommunen, og denne helgen

kan aktører finne et godt utstillingsvindu på Kvæven. Nytt i år er en «lokalmat gate», hvor lokalmaten står i sentrum. Været vil være avgjørende for om arrangementet går ut med overskudd. Billettprisene holdes på et «familievennlig og folkelig nivå».

Foto: Merete Liland og Lars Enok Wang i Sirdal Eiendom og Sirdal Skisenter rigger til standen for Sirdalsdagene.

Annonse

Solveig Marie Ådneram med oversiktskart og navner på alle 60 utstillerne.

  • Arrangøren har søkt om 150.000 og forslaget fra administrasjonen er halvparten. Når aktiviteten er på vei opp igjen, så synes jeg vi burde innvilge 125.000 kroner, sa Isak Liland (H)
  • Det er ingen som kan forutse billettinntekter for et slikt arrangement. Kanskje vi kunne ha et beløp som 50.000 som en underskuddsgaranti, sa Thor Jørgen Tjørhom (Sp).
  • Isak Lilands skisser er kanskje det enkleste, påpekte Rolf M. Hompland (KrF)

Rolv Guddal (Ap) ba om en pause for å «samkjøre en uttalelse fra sin gruppe».

  • Vi går for kommunedirektørens forslag på 75.000 kroner i støtte, sa Guddal etter gruppemøtet.

Isak Liland opprettholdt sitt forslag, men kommunedirektørens forslag ble vedtatt.