Home>Sport>Fire strake seirer
Sport

Fire strake seirer

5 Div. Avd 1 Undheim – Tonstad 0-4 (0-2)

Målfakta

0-1 (22) Erlend Oskar Risnes

0-2 (37) Nils Johannes Hadland

0-3 (68) Erik Ovedal

Annonse

0-4 (77) Sondre Gyland

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

Starten på høstsesongen for Tonstad har vært av den beste sorten. Torsdagens kamp på Undheim ble ikke noe unntak. Solid 4-0 seier gjør at laget nå står med fire strake seirer, og solide 19-1 i målforskjell etter sommerferien.

For andre kamp på rad, så blir TILnødt til å bytte ut halve laget pga forfall. De som startet kampen tok vare på sine sjanser.

Kampen begynte i et rolig tempo i motsetning til de tidligere kampene i høst. Tonstad må nesten halvveis ut i omgangen før det begynner å skje ting foran hjemmelagets mål. Først er det Geir Josdal som prøver venstrefoten, like etterpå er det Bård Manneråk Bakken som skyter rett på keeper, men i det 22 min så sitter den. Geir Josdal spiller ballen i fot til Erlend Oskar Risnes som setter ballen kontant i mål fra omtrent 15 meters hold.

Tonstad holder trykket oppe, og bare fem minutter senere er det klart for ny scoring i det Nils Johannes Hadland nærmest kriger ballen inn i nettmaskene.

Flere mål blir det ikke i den første omgangen, en omgang hvor Tonstad har hatt full kontroll på motstanderen.

Andre omgang fortoner seg som de fleste kampene TIL har spilt i høst. Syv reserver slipper innpå utover i omgangen. Spillet blir litt mer oppstykket, men det skulle allikevel  bli en meget god andre omgang hvor innhopperne skulle tegne seg på scoringslisten.

Tonstad hadde en debutant i målet, 15 år gamle Torbjørn Aakre i fra Egersund som begynte på skole på Tonstad nå i høst. Han hadde ikke allverdens å gjøre, men er bra med på et frispark hvor han får slått ballen over målet til corner når timen er spilt.

I det 68 .minutt får Tonstad et frispark ute ved 16 meteren, Sondre Gyland slår det perfekt inn på pannebrasken til Eirik Ovedal som stanger ballen kontant i mål.

Tonstad har nå fullstendig kontroll på matchen, og bortelaget skulle få inn et mål til. Begge målene i den andre omgangen skulle gå til spillere som ble byttet inn i kampen. Kveldens siste scoring kommer etter flott pasning i fra Nils Johannes Hadland som Sondre Gyland smeller i målet på direkten i fra 16 meter.

Tonstad må gi kreditt til de bakover i banen, kun ett mål har de gitt i fra seg på de fire kampene i høst. Dette håper TIL de tar med seg til neste kamp som blir langt tøffere når Moi tar turen til Tonstad på tirsdag.

Ole Asbjørn Liland var tilbake som kaptein i laget etter at han har vært bortreist de to forrige kampene. Torsdag tok sjefen selv tak i kampen. I første omgang ledet han midtbanen, og de siste 45 så ble det midtstopper på kapteinen som ble kåret til Tonstads beste spiller.

Kjekt å se at flere tok turen i fra Tonstad for å se kampen.

Laget

Torbjørn Ellingsen Aakre – Marius Kvello (Runar Ovedal 77) – Carl Magne Fintland (Sondre Gyland 46) – Leif Henry Waldeland – Mads Andor Eitland (Martin Roar Kinden 60) – Nils Johannes Hadland – Steffen Kvello (Aron Moen Kvinlaug 56) – Ole Asbjørn Liland – Bård Manneråk Bakken (Bjørnar Bjørnestad 69) – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 63) – Erlend Oskar Risnes (Eirik Ovedal 60)

Foto:

Erlend Oskar Risnes, Nils Johannes Hadland, Eirik Ovedal, Sondre Gyland, Torbjørn Aakre