Home>Nyhet>Fra Ålsheia til verdenstoppen
Nyhet Nyhet forts.

Fra Ålsheia til verdenstoppen

Eirik Hystad Solberg står på familiens eiendom på Soleiknuten og speider utover bakkene i Ålsheia. Snøballen begynte å rulle her. Karrieren startet her.

Nå har han kommet langt: Eirik står i landslagsdrakt og er profesjonell idrettsutøver på fulltid. Forrige sesong fikk han en sjetteplass i junior-VM i slalåm og fire topp 16-plasseringer i Europacupen. Det har ført Eirik rett inn i verdenstoppen på sitt felt.

Hystad Solberg-familien bor i Stavanger og har tatt med Eirik til Sirdal for å stå på ski helt siden han var fire år gammel. Den fantastiske fritidsaktiviteten har fylt helg etter helg for hele familien, år etter år. Eirik tenker med glede tilbake på all tiden han, søstrene og vennene i alpinklubben, har tilbrakt i skibakkene.

Til sammen er det blitt et ufattelig antall treningstimer, og minst like mange timer til lek og moro med ski på beina. Eirik kjenner hver kul og hver kurve i bakken i Ålsheia, i tillegg til alle hoppene og skogsløypene som varierer litt fra år til år.

Akkurat nå er Eirik ferdig med fire år på skigymnaset på Oppdal. Der har han findyrket skiteknikken fra alle årene med trening, lek og moro i Ålsheia og samlingene med Agder og Rogaland Skikrets. I tillegg har det blitt daglig knallhard trening som har gjort Eirik til en topptrent idrettsutøver. Dette viste han ettertrykkelig med over 1000 poeng på skiforbundets beinharde ironman-test forleden.

Laila Helleberg i Soleiknuten satser på Eirik som sponsor i karrieren videre mot verdenstoppen i alpinkjøring.

Annonse

Foto: Eirik Hystad Solberg satser på en internasjonal karriere innen alpinsporten.