Home>Nyhet>Målfest endte uavgjort
Nyhet Nyhet forts.

Målfest endte uavgjort

5 Div. Avd 1  Tonstad – Moi 4-4 (2-1)

1-0 (1) Benjamin Dåvang

2-0 (8) Sondre Gyland

2-1 (28) Mathias Oen Haukland

2-2 (53) Adrian Solli (str)

Annonse

3-2 (60) Sondre Gyland (str)

3-3 (62) Adrian Solli (str)

3-4 (71) Jonas Stenberg

4-4 (75) Ole Asbjørn Liland

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Det skulle bli litt av en thriller i naboduellen mot Moi på Tonstad tirsdag. Det hele endte med poengdeling i en målrik affære der hjemmelaget burde hanket inn alle poengene etter spill og sjanser.

Det var Tonstad som tok tak i kampen allerede i fra avspark, og i det første minutt så stikker Bård Manneråk Bakken en fin ball langs bakken til Benjamin Dåvang som elegant runder keeper og setter ballen behersket i det åpne målet. En pangstart på matchen for hjemmelaget.

TIL er ikke kommet lengre enn til det 8. minutt da den andre for kvelden sitter. Det er Geir Josdal som kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn til storscorer Sondre Gyland som scorer sikkert i fra femeters hold.

Moi kommer på en sjelden visit i det 11. minutt, men keeper Torbjørn Aakre redder mesterlig med en flott fotparade.

Tonstad styrer kampen fullstendig nå, og noterer gode muligheter i det 15., 18. og 24. minutt, men Moi’s gode sisteskanse redder alle forsøkene på glimrende vis.

Så ut av ingenting så slipper Tonstad Moi inn i kampen da de får inn en redusering i det 28. minutt.

Flere mål blir det ikke i den første omgangen, en omgang som du kan si at hjemmelaget har sløst noe voldsomt med sjansene vsom er skapt.

Siste omgang skulle bli vel så innholdsrik i det som utartet seg til en lite fin spillende kamp. Det ble flere dueller, og det ble kjempet durabelig om poengene i fra begge lag.

Tonstad skulle få en stor mulighet til å øke ledelsen etter 50. minutt, men Bård Manneråk Bakken klarte på mirakuløst vis å sette ballen til side for nesten åpent mål. Den burde du satt.

Etter hvert oppleves en del straffespark i kampen i løpet av en liten periode på ni minutter.

I stedenfor økt ledelse, så er det Moi som kommer ajour i det 53. minutt på et straffespark.

Tonstad kommer på ny i ledelsen igjen i det timen er spilt ,cda Ole Asbjørn Liland blir felt inne i feltet. Straffen setter Sondre Gyland sikkert i mål.

Men bare to min senere var det klart for et nytt straffespark. Denne gangen til Moi, og nok en gang blir det satt sikkert i mål,. Da er en like langt i kampen på 3-3.

I det 64. min utt får Tonstad en stor mulighet til å ta ledelsen igjen etter en godt slått corner fra Aron Moen Kvinlaug som havner hos Sondre Gyland som smeller ballen kontant i stangen.

Nå står kampen og vipper. Det kjempes hardt i duellene, og et par kort må opp i fra dommerens lomme, men heldigvis for begge lag så er det bare det gule som kommer opp.

I det 71. minutt kommer Moi foran i målprotokollen for første gang, ufortjent vil nok de fleste si. Moi har hevet seg utover i omgangen, og hjemmelaget henger ikke helt sammen lengre.

Kvarteret før slutt så tar kapteinen selv ansvar. Ole Asbjørn Liland vil ikke være med på at det skal gå mot borteseier på stadion for første gang på tre år. Han dribler seg fri fremover i banen og i fra omtrent sekstenmeter -streken plasserer han ballen trygt i mål helt ute ved stolperoten. Da slutter målorgien på fire mål til hvert av lagene.

Det var også Ole Asbjørn Liland som ble kåret til Tonstad’s beste spiller i kveld.

Rundt 130 tilskuere bivånet målfesten.

Laget

Torbjørn Ellingsen Aakre – Marius Kvello – Leif Henry Waldeland – Carl Magne Fintland – Mads Andor Eitland (Arne Thomas Eitland 57) – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello (Benjamin Dåvang 74) – Bård Manneråk Bakken – Sondre Gyland – Benjamin Dåvang (Aron Moen Kvinlaug 45) – Geir josdal

Bilde Ole Asbjørn Liland