Home>Front>2500 tilskuere på Sirdalsdagene
Front Nyhet Nyhet forts.

2500 tilskuere på Sirdalsdagene

2500 tilskuere var til stede under Sirdalsdagene på Kvæven lørdag. Da er det tradisjonelle og populære arrangementet tilbake i normalt gjenge igjen etter to års delvis opphold på grunn av koronapandemien. Fastboende og turistene setter stor pris på dette arrangementet.

Å starte klokka ti, var nok et par timer for tidlig. Tilskuerne begynte først å komme ved 12-tiden og begynte da å besøke utstillings- og treffplassene. Mat- og drikkeplassene hadde til dels lange køer for å få seg noe å spise eller drikke.

Foto: Mange tilskuere var til stede på Selvikvågs konsert.

Et bilde som inneholder person, utendørs, gitarAutomatisk generert beskrivelse

Hilde Selvikvåg sang og spilte.

For barna var det mange tilbud. Quiz-konkurransen var det Home of Bahati som tok seg av. Speidernes Beredskapsgruppe i Ådneram hadde demonstrasjon og prøving av hjertestarter og hjerte-lunge-redning. Sirdal Huskyfarm hadde med seg hunden «Ulva», en Alaska Husky med seks valper, 7 uker gamle. De heter Gere, Gavn, Lupa, Tala, Akela og Freke. Svært populært blant barna.

En del oppmerksomhet ble det også rundt stakemaskinen, hvor mye de klarte på 30 sekunder. Motorsagkasting var et annet felt som trakk en del oppmerksomhet og både jenter og gutter kastet.

Annonse

Feierne fra Sirdal Brann og redning var til stede og delte ut batterier til fornyelse av brannalarmene i hyttene.

Feierne Nils Johan Hadland (til venstre) og Leon Henden.

  • Nå går det unna på varmepumper, for å kunne redusere strøm-regningen. Vi har solgt 30 pumper siden ferien og fredag bestilte jeg ytterligere 46 varmepumper, sier Sveinung Stuhaug hos Modalsli Rør AS. – Nå monteres det 2-4 varmepumper daglig. Gjennomsnittlig koster det 22.000 kroner pr pumpe som styres via app.

Solhytten og Sinneshyttå åpnet fredag salget av sitt nye hyttefelt på Hoppmannsknuten, ved siden av Slottet. John Mydland, den nye salgsrepresentanten fra Solhytten, kunne fortelle at de solgte to hytter fredag til en pris av 7.190.000 kroner for hver hytte.

Et bilde som inneholder personAutomatisk generert beskrivelse

Molly & Partner underholdt for barna.

Underholdning var det både for barn og voksne. For de minste var det Molly & Partner som underholdt. Hilde Selvikvåg var hovedgjesten som underholdt for de voksne. I ypperlig varmt sommervær var det god stemning, da tilskuerne satt benket oppover bakken.

Søndag avsluttes Sirdalsdagene med familiegudstjeneste, hinderløype for barna, ullverksted og byttedag for turutstyr. Så blir det saueskiljing på slutten av dagen.

For de som kjører hjemover søndag ettermiddag, minner vi om delvis stopp av fylkesvei 450 mellom Lortabu og Tverråna i perioder, i tiden klokka 1300 – 1700. Dette skyldes sauesamling.

Et bilde som inneholder person, ung, guttAutomatisk generert beskrivelse

Oda Uleberg-Kvinen prøver stakemaskinen.

Regine Hatlestad demonstrerer hjertestarter for Leon Georgion.

Hinderløypen var populær blant barna.

Motorsagkasting et populært innslag.

Hunden med seks valper tiltrakk oppmerksomheten til en del barn.

Et bilde som inneholder person, posererAutomatisk generert beskrivelse

John Mydland solgte to hytter på Hoppmannsknuten fredag.

Et bilde som inneholder person, innendørs, mann, ståendeAutomatisk generert beskrivelse

Sveinung Stuhaug (foran) og Arnfinn Risnes selger unna varmepumper.