Home>Nyhet>Reinsbukk alene på toppen
Nyhet Nyhet forts.

Reinsbukk alene på toppen

Lørdag ettermiddag ved 15-tiden observerte ekteparet Reidun Jektnes Balle og Leiv Isaksen Balle en reinsbukk stående på en fjelltopp, helt alene. Den ble stående omkring en time og så rett mot en stein, nordøst av Urdalsfjellet.

De to pensjonistene kom fra Hønedalen og gjennom Urdalskaret. Så holdt de til høyre, retning Grubbå. Ved passering av Jørgstjødn (se kart) oppdaget de en reinsbukk som stod på toppen like ovenfor, 1083 meter over havet. De gikk videre innover mot Sandtjødn og fulgte nøye med reinsdyret.

Leiv tok bilder med sin Samsung mobiltelefon, omkring 500 meters avstand til bukken. Han forstørret linsen på mobilen med 40-50 ganger og fikk dette motivet. Imponerende.

Balle har hytte på Øynå på Sinnes, men de liker begge å ta seg ut på tur. Tidligere har de sett reinsdyr på Hilleknuten, en stor og en liten flokk.

  • Det var en underlig opplevelse å se reinsbukken stå stille så lenge i samme posisjon, forteller Leiv I. Balle.

Denne helgen var det stor trafikk i området siden det er sauesanking og samling i Fidjelandsheia. Sauene skal komme ned fra heia via Smølåsen mandag kveld og skiljing blir tirsdag morgen på Kvævemoen.

Foto: Reinsbukk observert på fjelltoppen (1.083 m) ovenfor Jørgstjødn. Bilde: Leiv Isaksen Balle.

Annonse

Reinsbukken ble observert på fjelltoppen, 1.083 m, ovenfor Jørgstjødn. Kart: Norgeskart.