Home>Nyhet>Skal drive kafe i Brokke
Nyhet Nyhet forts.

Skal drive kafe i Brokke

Iva Brkovic og Guglielmo Tarantino, som tidligere var med og drev Kvæven kafe, skal nå tilbringe vinteren ved Brokke Alpinsenter. Venneparet Valeria My og Francesco Giampino har vi tidligere skrevet skal overta restaurantdriften i Tjørhomfjellet.

Dermed blir alle fire værende i Norge, etter en trist avslutning på Kvæven 19. juni.

Iva og Guglielmo skal være tilknyttet Brokke Alpinsenter. Der skal de ha ansvar for å drive kafe/varmestue og puben, som brukes til after ski. Det er Johnny Vik, som kommer fra Sinnes og er driftsleder der, som har fått engasjert de til å komme til Brokke. De vil også få ansvar for en bistro som er under bygging sammen med en sentrumsbutikk.

  • Vi trenger profesjonelle og dyktige medarbeidere til å ta seg av driften og servicen for mat og drikke, sier Johnny Vik. – Det viste de at de kunne med den fantastiske responsen og kontakten som de oppnådde ved Kvæven kafe.

Iva og Guglielmo kommer med flyttelasset fra Kvæven i slutten av oktober, før Suleskardveien blir vinterstengt. I Brokke vil de få frie tøyler til å komme med sin meny og sitt opplegg på hvordan de vil drive stedet.

I Brokke er det cirka 1.000 leiligheter/hytter. Det bygges flere hytter der enn på Hovden for tiden. Vintersesongen starter 15. desember og varer til etter påske. Alpinsenteret består av stolheis og heis med T-kroker. Det er fem nedfarter.

Av sommeraktiviteter nevner Vik en ny rulleskiløype på 2,5 kilometer. For dette anlegget har Valle kommune betalt 8 millioner kroner. Det finns også et pumptrackanlegg, 18 hulls frisbeegolfbane. Det satses i tillegg på stisykling og paddelbane.

Annonse

Foto: Iva Brkovic og Guglielmo Tarantino skal overta kafedriften på Brokke Alpinsenter.

Brokkestøylen er et lite serveringssted sommerstid.

Der hvor Sesilåmi starter ligger Brokkestøylen, et lite serveringssted på sommeren. Der skal det nå bygges en Gin-fabrikk på nabotomten. Bygget er under oppføring nå.

I Valle er det ingen strømavtale for næringslivet slik det er i Sirdal. Johnny Vik er derfor bekymret for strømprisene og han utelukker ikke at det blir dieselaggregat for skiheisene denne vinteren. Ifølge Vik er det rimeligere enn strøm nå.

Vik håper på en snørik vinter og sier at snøproduksjonsanlegget er klart for bruk. I tillegg er det en fem kilometer lang lysløype som venter turistene vinterstid.

Svenn Magne Brokke som eier Brokke Eigedom og Alpinsenteret, planlegger nå et kombinert bygg med seks leiligheter og næringsareal i første etasje. Der skal det etter planen komme en nærbutikk a la Omlid som er nokså selvbetjent døgnet rundt. I tillegg planlegges en bistro, blant annet.

I et nybygg i sentrum skal det komme butikk og bistro.