Home>Front>Slutter etter 33 år i kommunen
Et bilde som inneholder person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet forts.

Slutter etter 33 år i kommunen

Marit Auset slutter fredag i Sirdal kommune, etter 33 års innsats. Hun ble takket av i Sirdal kommunestyre torsdag og fungerende ordfører Isak A. Liland overrakte Auset et gavekort til bruk ved restauranten Slottet.

Marit kom til Tonstad i mai 1989 etter at mannen fikk jobb ved Sira-Kvina Kraftselskap. Marit begynte da i Sirdal kommune ved et vikariat i teknisk etat. Fortsatte videre i administrasjonen og fikk fast jobb i 1991.

Marit er født og oppvokst i Spikkestad i tidligere Røyken kommune. Hun jobbet først ved Norske Volvo-forhandleres Servicekontor. Videre fire år i Trygdeetaten, før hun var seks år ved Universitetet i Trondheim mens mannen tok sin utdannelse ved NTH.

Sentralarkivet ble hennes arbeidsplass fra 2003, hvor overtok lederansvaret etter Hallvard Kvæven i 2005.

  • Det har vært litt av en utvikling innen kontorfaget, fra stensiler og hullkort, til dagens elektroniske verden, sier Marit og er takknemlig for alle utfordringene hun har fått i jobben sin. Arkivtjenesten har også endret seg betydelig.
  • Nå skal det innføres et nytt saksbehandlersystem. I tillegg er det valg neste høst. Da er det på tide å slippe yngre krefter til, sier Marit som feiret 65 år 27.september.

Foto: Isak A. Liland overrakte gavekort til Marit Auset, kommunedirektør Aud Sunniva Fuhr applauderer.

Et bilde som inneholder person, mann, innendørs, stående

Automatisk generert beskrivelse

Marit Auset sammen med Elena Grude fra Helleland som skal overta arbeidsoppgavene til Marit.

Annonse

Nå venter en ny epoke og andre oppgaver i livet. Marit liker utfordringer og påtar seg gjerne småprosjekter. Nå står hun fritt til å gjøre hva hun vil, når hun vil.

Marit er mormor til et barn foreløpig. Hun er skilt, men har funnet en ny venn. Hun har en gutt og en jente og ett bonusbarn.

  • Kommunen har vært en takknemlig arbeidsplass, der jeg har videreutdannet meg med en bachelor innen administrasjon og ledelse, sier Marit som har bygd seg hus på Tonstad. En stund eide hun også nabohuset som hun leide ut til en flyktningfamilie. Nå har sønnen overtatt huset.

Marit liker å være i farten og ha flere oppgaver å strekke seg etter. Hun har erfaring som fosterhjem og besøkshjem. – Livet blir litt rikere og du blir romsligere med sånne oppgaver, avslutter Marit.