Home>Nyhet>Årets største hjemmeseier, 9 – 1
Nyhet Nyhet forts. Sport Tonstad

Årets største hjemmeseier, 9 – 1

5 Div. Avd 1. Tonstad – Nærbø 9-1 (4-0)

Mål

1-0 (11) Benjamin Dåvang

2-0 (24) Selvmål

3-0 (38) Sondre Gyland

Annonse

4-0 (42) Benjamin Dåvang

5-0 (59) Sondre Gyland

5-1 (70)

6-1 (80) Jørgen Lindanger

7-1 (87) Geir Josdal

8-1 (89) Geir Josdal

9-1 (90) Geir Josdal

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

Tonstad avsluttet med stil i årets siste hjemmekamp som ble vunnet  med utklassings sifre 9-1, største hjemmeseier i år. Dermed ender Tonstad sin hjemmestatistikk for sesongen med 8 seire, 2 uavgjort og bare ett tap, og en målforskjell på hele 54-19.

Som resultatet viser så var dette enveiskjøring i fra start av, men det kunne vært Nærbø som kunnet tatt ledelsen i kampen når en av deres spillere blir lagt klokkeklart i bakken inne i feltet, men dommer vinker utrolig nok spillet videre.

Første store mulighet får Tonstad ved avdelings storscorer Sondre Gyland da han setter sin første avslutning i kampen rett på keeper etter 6 minutters spill.

Kampens første scoring kommer i det 11. minutt da Sondre Gyland leker seg litt med kula ute på venstresiden, og med en fin stikker igjennom til Benjamin Dåvang som setter ballen over keeper og i mål.

Det noteres flere gode muligheter for hjemmelaget, men en må frem til det 24. minutt før mål nummer to kommer, etter mye frem og tilbake, så er det en av bortelagets spillere som setter ballen i eget nett.

En som har våknet til live i de siste par kampene er høyreback Marius Kvello som viser fin høstform. Etter et par innlegg som ikke har blitt omsatt i scoringer så kommer det et perfekt innlegg i det 38. minutt som Sondre Gyland setter i mål i fra bakerste stolpe, og Tonstad er foran med tre.

Hjemmelaget skulle sette ett til før pause da Sondre Gyland sender i vei et godt skudd som smeller i stangen, våken på returen er Benjamin Dåvang som setter sitt andre for dagen kontant i nettet i fra 16 meter.

En meget god første omgang av Tonstad der spillet sitter meget bra, men uttellingen kunne vært bedre.

Tonstad øker til 5-0 i det 59. minutt da Sondre Gyland blir spilt glimrende igjennom av Marius Kvello, han gjør ingen feil og setter ballen i mål i fra 16-meteren.

I det 65. minutt er Marius Kvello frempå med et forsøk som smeller i tverrliggeren.

Nærbø skulle få sin trøstescoring i det 70. minutt.

I de siste ti minuttene av kampen så er det innbytterne som skal stå for det meste av showet, inkludert en meget aktiv Marius Kvello på høyresiden.

Uret viser 80 minutt da innbytter Bjørnar Bjørnestad får tak i ballen midt på banen. Han får sendt den videre ut til Geir Josdal som kommer fossende opp langs høyresiden, et perfekt innlegg havner på bakerste stolpe hvor innbytter Jørgen Lindanger bredsider inn sin første scoring for sesongen.

De siste tre minutter av kampen skulle bli en ellevill oppvisning av et radarpar i fra den lille bygden Josdal. De skulle for alvor sette bygdenavnet på det berømte kartet.

87. minutt – Marius Kvello er nok en gang frempå med godfoten med en fin stikker til «Josdalekspressen», Geir Josdal, som setter ballen i mål i fra skrått hold, 7-1

89. minutt – Marius Kvello er klar for nok et raid oppover sin høyreside, pasningen hans når nok en gang frem til Geir Josdal som setter sitt andre for kvelden, også dette i fra meget skrått hold.

90. minutt – Innbytter Erlend Oskar Risnes vinner en hodeduell og ballen havner hos Geir Josdal som knaller inn sitt hat trick på kun TRE minutter.

Tonstad viser meget godt spill i dag. Pasningene sitter bra, og ikke minst så sitter løpene også, og da henger ikke motstander med. Flere på laget med god kamp, kaptein Ole Asbjørn Liland gjør sine saker bra på midten. Forsvaret står fjellstøtt, Sondre Gyland gjør en bra match, Geir Josdal gjør et meget bra innhopp med sine tre scoringer i sluttminuttene.

Dagens bestemannspremie går meget fortjent til Marius Kvello som bidro med godt arbeid bakoverpå banen, men det var fremover det satt best i dagens kamp med hele fire assist.

ca 80 tilskuere.

Laget

Mads Andor Eitland – Marius Kvello – Carl Magne Fintland (Runar Ovedal 60) – Leif Henry Waldeland – Martin Roar Kinden (Aron Moen Kvinlaug 60) – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello ( Bjørnar Bjørnestad 73) – Håvard Haughom Sinnes (Steffen Kvello 81) – Sondre Gyland (Jørgen Lindanger 73) – Eirik Ovedal (Erlend Oskar Risnes 54) – Benjamin Dåvang (Geir Josdal 60)

Bilde: Benjamin Dåvang, Geir Josdal, Marius Kvello