Home>Front>Avsluttet med suksess
Et bilde som inneholder person, innendørs, gruppe, tak Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Avsluttet med suksess

Nå er det slutt på 25 års felles innsats med strikking, hekling og brodering. Kvinneforeningen ved Kvævemoen kapell avsluttet med basar og stor suksess torsdag kveld. Fullt hus på Tjørhom grendehus.

Foto: Tordis Brekke er rundt og selger årelodd.

Et bilde som inneholder bord, tak, innendørs, person

Automatisk generert beskrivelse

Det var folksomt under basaren på Tjørhom Grendehus torsdag kveld.

Aud Ingrid Fidjeland tok i sin tid initiativet til å starte denne kvinneforeningen, som hadde som formål å holde årlig basar til inntekt for sårbare og fattige mennesker i Equador. Månedssamlingen startet på dagsenteret på Tjørhom, men de siste årene var de i kjelleren ved Kvævemoen kapell. Solbjørg Tjørhom avsluttet med å lede den siste basaren for foreningen. Med stil.

Et bilde som inneholder person, stående, poserer, personer

Automatisk generert beskrivelse

Foreningens medlemmer fra venstre Anna Fidjeland, Aud Ingrid Fidjeland, Solbjørg Tjørhom, Tordis Brekke, Madli Myhre, Asta Lunde og Anna Kvæven. Gerd Kvinen og Anny Haugen var ikke til stede på basaren.

Solbjørg Tjørhom var imponert over kveldens fremmøte. Da hun kom til Tjørhom i 1980, gikk hun på basar som Yngres arrangerte. Da var det like mange besøkende og hun fikk inntrykk av at basar var det kjekkeste lokalbefolkningen visste.

Annonse

Det kom inn over 60.000 kroner på basaren, disse skal gå til Norsk Misjonsallianse som har et prosjekt i Guayaquil i Equador. Pengene skal brukes på barn med utfordringer og funksjonshemninger.

Et bilde som inneholder innendørs, person, tak, gruppe

Automatisk generert beskrivelse

Sirdal Blandakor fremførte fire sanger.

Under basaren var Sirdal Blandakor med og fremførte fire sanger. Sokneprest Christiane Krahner holdt en kort andakt.

Det var så godt fremmøte til basaren at åresalget ble utsolgt i hver runde. Det var fire omganger med åresalg. Hjemmestrikkede selbuvotter og ragger var blant gjengangerne som gevinster.

Et bilde som inneholder vegg, innendørs, bord, matlaging

Automatisk generert beskrivelse

Julebrød med og uten brunost ble servert.

Og, til en god basar hører det også med kaffe, saft og kaker. Det var ikke noe unntak denne gangen heller. «Drøsen» gikk godt under kaffepausen.

Siden det hadde vært to år med opphold på grunn av koronapandemien, var det svært mange flotte duker og håndstrikkede gensere, blant annet, til denne tradisjonelle høstbasaren.

Solbjørg Tjørhom avsluttet med å takke Aud Ingrid Fidjeland som startet foreningen. Publikum ga applaus til Aud Ingrid og foreningen for deres arbeid.

  • Vi avslutter med høy alder blant medlemmene. Nå får yngre krefter overta denne tradisjonen, sa Solbjørg som ble ferdig før klokka 2130. Den første basaren hun var til stede på i 1980, varte til over klokka 2300.

Et bilde som inneholder person, musikk, personer

Automatisk generert beskrivelse

Asta Lunde holder fram et strikkeplagg, mens Solbjørg Tjørhom leser opp vinneren.

Et bilde som inneholder tekst, gulv

Automatisk generert beskrivelse

Årer i tre brukes under basar i Sirdal.

Et bilde som inneholder innendørs, rotete

Automatisk generert beskrivelse

Mange håndlagede produkter ble loddet ut under høstbasaren.