Home>Nyhet>Bommen var nede, fikk kjøre
Nyhet Nyhet forts.

Bommen var nede, fikk kjøre

Takk. Det var snilt gjort at jeg fikk kjøre, selv om du hadde tatt ned bommen, sa Heidi da hun kom på fylkesvei 450 i Suleskard mandag. Hun kom klokka 11.50 og det var annonsert stenging klokka 12.00.

Etter litt prating med Lars Årstøl i firmaet Natlandsnes Anlegg fra Fjotland, fikk hun åpnet bommen igjen. Heidi mente hun var der før stengetid. Hun var på vei hjem til Hovden etter en helg i Sirdal. Hun sparte mange timers kjøring ved å få kjøre over Suleskard. Ellers måtte hun returnert via Tonstad, Evje og hele Setesdal opp til Hovden.

Rutinene med vinterstenging er nå endret. Ifølge forskriftene skal veien være stengt i perioden fra og med 1. november til og med 20. mai.

Villreinstammen
«Forskrift om vern av Setesdal Vesthei Ryfylkeheiane landskapsvernområde har som eit av hovudformåla å ta vare på den sørlegaste villreinstammen i Europa. Vidare står det i forskrifta at vegen Brokke-Suleskard skal vere stengt i tidsrommet frå 1. november og til og med 20. mai. «

Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune, følger de nye forskriftene og stengte bommen på mandag klokka 1200.

Når det gjelder Lyseveien, er det ikke noen spesiell dato verken for stenging eller åpningen av veien. Det avhenger av værforholdene og ikke minst snø og is. Når det kommer, vil veien stenges ganske raskt.

Annonse

Foto: Heidi fikk kjøre over Suleskard etter å ha argumentert overfor Lars Årstøl.

Lars Årstøl satte bommen på plass og låste av for vinteren.