Home>Front>Elendig sommersesong
Front Nyhet Nyhet forts.

Elendig sommersesong

Vi har hatt en elendig sommersesong i klatreparken dette året, fastslår Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Skisenter & Sommerpark i Tjørhomfjellet, til Sirdalmedia.

Sommerparken har hatt omkring 50 prosent færre besøkende dette året, sammenlignet med fjoråret. Det vil si litt over 4.000 besøkende. Tjørhom hadde håpet på oppsving i høstferien, men det har bare vært en dag med 120 besøkende denne uken.

  • Antall overnattinger har hatt en positiv utvikling i sommer. Der har det vært en økning på 30 prosent. 60 prosent av gjestene som overnatter er utlendinger og de har Kjerag som feriemål, sier Tjørhom.

August har hatt et spesielt oppsving med utlendinger som har overnattet. Selskapet har 25 rom eller 70 sengeplasser til disposisjon. Men utlendingene bruker ikke penger på andre fasiliteter, som klatreparken eller restauranten.

  • Hva er årsaken til nedgangen ?
  • Jeg tror det skyldes tre årsaker. Flere nordmenn har reist til utlandet på ferie i sommer. Færre har brukt hyttene sine, på grunn av annen reisevirksomhet og dyr strøm. Det tredje er dårlig vær i sommerferien, svarer Tjørhom.

Han forventer at selskapet vil komme ut med et underskudd for vinter- og sommersesongen på en million kroner.

  • Begredelig etter en god vintersesong, sier Tjørhom og synes ikke utviklingen har vært kjekk de siste månedene.

Foto: Øystein Tjørhom foran klatreparken.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, transport, jernbane

Automatisk generert beskrivelse

I september ble det montert snøfangere i løypene til stolheisen.

Annonse

Han er imidlertid veldig spent på vintersesongen og hvordan den vil utvikle seg. Ikke minst hvordan hyttebesøket vil bli med de dyre strømprisene. Hvilke utslag det vil gi, må en vente og se.

  • Det er magisk at næringslivet i kommunen har den billige strømmen, med 25 øre pr kWh. Det er et stort konkurransefortrinn ved snøproduksjon og drift av anlegget, sammenlignet med andre steder i regionen, sier Tjørhom.

Sirdal Skisenter & Sommerpark er blitt en stor arbeidsplass etter hvert. 16 faste stillinger er det på årsbasis. Av disse er åtte utlendinger. Nå er de på jakt etter cirka 30 sesongarbeidere som skal jobbe i helger og ferier. Det er behov for heisførere, ski-instruktører, servicefolk til skiutleie og personer som kan kjøre brøytebil, som kan rydde veier og parkeringsplasser.

  • Gledelig er det at utlendingene går på kurs for å lære norsk. Noen etablerer seg i kommunen og skaffer egen leilighet, sier Tjørhom som ser fram til en spennende vintersesong. Han håper på gode snøforholdene og stort hyttebesøk.