Home>Nyhet>Johan på 3. plass i Norgescupen
Nyhet Nyhet forts. Sport

Johan på 3. plass i Norgescupen

12-åringen Johan Sinnes fikk i helgen 3. plass i Norgescupen i utfor for sykkel. En sterk plassering blant 15 deltakere. Det var ufysne forhold med regn og gjørme, men arrangøren gjennomførte et flott løp i Drammen Bike Park.

Johan sykler for Sandnes sykkelklubb. Han er medlem av Sirdal Skilag og der deltar han i skiskyting. Men Sirdal Skilag har ikke lisens for sykling, så derfor måtte han melde seg inn i nærmeste klubb, som var Sandnes.

Johan er sønn til Hilde og Jon Ove Sinnes. Tidligere i år har han deltatt i tre renn på Hafjell. Han har fått tenning for denne idretten og synes det er spennende å delta i en så teknisk idrett som sykkel utfor er. Der må man ha kontroll på ferdigheter og manøvrere i kupert terreng. I konkurransene er det raskeste deltaker som vinner. Utforløypene inneholder mange svinger, partier med steiner og røtter, hopp og andre naturlige og bygde hindringer.

Johan stortrives med denne idretten og synes det er kjempekjekt. Han trener i nærområdet og deltar i konkurranser andre steder i landet. I fjor var han en uke på sykkelleir, hvor Gunn Rita Dahle Flesjå var en av instruktørene.

I helgen deltok både juniorer og seniorer og det var inspirerende for Johan og se hvilke ferdigheter mange hadde med sykkelen nedover bakkene.