Home>Front>Ønske om mer helårsturisme
Et bilde som inneholder tekst, person, mann, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Ønske om mer helårsturisme

Entusiasme og positivisme preget bransjetreffet for reiselivet i Sirdal på fredag. Fremtidens mål er å jobbe for mer helårsturisme. Nærmere 40 deltakere deltok på konferansen som foregikk på Slottet. En positiv tone i kommunen og regionen, noe som deltakerne mener ikke har vært på årevis i denne bransjen.

 • Odd Kvinen, Sirdal Huskyfarm, karakteriserte møtet som historisk.
 • Eva Gill, Litlestøl akevitt, nærmest boblet av entusiasme da hun deltok på møtet.
 • Øystein Tjørhom, Sirdal skisenter og sommerpark, gledet seg over samarbeidsviljen.
 • Torfinn Nesset, eier av restauranten Slottet, oppfordret til å fremsnakke Sirdal.
 • Anders Berg Marcussen, daglig leder av Slottet, oppfordret til mer samarbeid innen bransjen, det kan gi synergier og det trenger vi.

Foto: Ordfører Jonny Liland i Sirdal kommune.

Et bilde som inneholder person, innendørs, personer, konferanserom

Automatisk generert beskrivelse

Nærmere 40 deltakere på bransjetreffet.

 • Vi må stake ut kursen sammen, om videre retning for reiselivsbransjen, sa ordfører Jonny Liland (ap) i Sirdal kommune.
 • Sirdal lever av naturressurser og leverer mye kraft. Vi leverer også opplevelser og det gir turistene energipåfyll ved å besøke Sirdal.

Liland påpekte at å utvikle reiselivet er viktig. Han håpet samarbeidet mellom Sirdal og regionen kunne gjøre hverandre bedre.

Et bilde som inneholder person, innendørs, mann

Automatisk generert beskrivelse

Reiselivsdirektør Per Morten Haarr.

Reiselivsdirektør Per Morten Haarr i Region Stavanger orienterte om selskapet, som teller 20 ansatte. De har 13 medlemskommuner i Sør-Rogaland, inklusive Sirdal. I tillegg 225 medlemmer.

Annonse

 • Reiselivet kommer alltid tilbake. Historisk har det vist seg å være sånn, sa Haarr.

Han opplyste at den nye ferjeforbindelsen til Nederland i sommer, har vært en megasuksess. Neste år vil rederiet sette inn en større ferje og da kan regionen få flere besøkende fra Holland.

 • Vi må jobbe for at regionen blir en bærekraftig helårsdestinasjon. Sirdal har flotte produkter og muligheter til å bli en helårsdestinasjon, sa Haarr og forklarte at kontoret jobber for å utvikle arbeidet med økt digital markedsføring i stedet for det tradisjonelle på papir. Det er en krevende oppgave.

Et bilde som inneholder tekst, person, mann, dress

Automatisk generert beskrivelse

Simen Berge, daglig leder av Sirdal Høyfjellshotell.

Simen Berge, daglig leder av Sirdal Høyfjellshotell, var ivrig tilhenger av helårs drift.

 • Da vil det bli lettere å rekruttere, når vi kan tilby helårsjobb. Da har vi muligheter for å få de beste folkene, utvikle dem sammen. En god sirkel som jeg støtter, sa Berge som ser positive ringvirkninger med økt tilflytting, flere bosettinger og økt skatt til kommunen.
 • Vi er godt i gang med helårsturisme. God dialog og godt samarbeid er startet. Det er en prosess, men er vi ærlige med hverandre og holder en jevn dialog, har jeg tro på dette. Vi krysser nå gamle grenser og samarbeider mer enn før.

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse

Thomas Hukkelås i Visit Sirdal365.

Thomas Hukkelås, daglig leder i VisitSirdal 365/Sirdalsferie, mener Sirdal har et vanvittigt potensiale for økt turisme og helårsturisme spesielt.

 • Vi har en eksotisk natur med fossefall, sauer og sandstrand, for å nevne noe. Plasseringen er unik med kort avstand til flyplass og Stavanger-regionen. Vi må bare utnytte mulighetspotensiale som er der og få kommunen med på laget til å støtte nyutviklingen, sa Hukkelås.

Han oppsummerte at det har skjedd, og skjer, mye i Sirdal for tiden. Nytt kraftvitensenter er på trappene, mer lokalmatproduksjon og ny butikk med Handleriet.

 • Vi jobber nå for å få et digitalt kart, med visualisering og interaktive muligheter. Felles bookingsystem på sikt og bedre sykkelløyper.

Heia Sirdal. Mye positivt er på gang. Det gjelder å holde steamen med dialog og samarbeid.

Et bilde som inneholder person, vegg, innendørs, mann

Automatisk generert beskrivelse

Torfinn Nesset, eier av Slottet.

Et bilde som inneholder tekst, mann, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Anders Berg Marcussen, daglig leder av Slottet.

Et bilde som inneholder person, mann, ser, stirre

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom, daglig leder av Sirdal Skisenter og Sommerpark.