Home>Nyhet>Øs, pøs regnvær
Nyhet Nyhet forts.

Øs, pøs regnvær

De tre siste døgn er det kommet mye nedbør i Sirdal. Over 100 millimeter flere plasser. Og værutsiktene for neste uke, når Rogalandsskolene har høstferie, er ikke bedre. Øs, pøs regnvær hver dag, men ikke i like store mengder.

Meteorologene har varslet jord- og flomskredfare under de store nedbørsmengdene. I morges ble det målt 2,3 grader ved Sinnes målestasjon. Vi noterte null grader på hytta.

Med disse værutsiktene, sammen med strømsparing på hyttene, er det ikke ventet den store pågangen til å feire høstferien på hyttene.

Foto: Pål Ravndal hos Gilje Betongservice trives med å jobbe utendørs. Her fra Hobmannsknuden på Sinnes.

Værutsiktene for kommende uke er ikke lystelig lesning.

Målestasjonen på Sinnes har notert 31,7 mm torsdag, 28,7 fredag og 30,2 mm lørdag morgen. Til sammen 90,6 mm. Alf Skreå melder om 112,7 mm på samme tidsrom.

Annonse

På Tonstad kom det 50,5 mm fredag, mens de noterte 26,65 mm torsdag, 33,55 mm onsdag. Til sammen 110,7 mm. Fra Svartevassdammen meldes det om 33,6 mm og 33,8 mm på henholdsvis torsdag og fredag.

De som har jobbet utendørs i det fæle regnværet, er motivert av at all nedbøren kan gi billigere strøm. Johnny Torgersen hos entreprenør Geir Stangeland er ikke skremt av været. Med gode klær går det greit å være ute. Torgersen sier det er lenge siden vi har hatt såpass mye nedbør på en gang. Stort sett har det vært fint å jobbe utendørs.

Ellers fosse det ned fjellsidene med mye vann når det kommer så mye nedbør konsentrert. Elven Høna, som renner parallelt med Sesilåmiløypa, var stor og hvit fredag ettermiddag. Sånn var det alle steder.

Et bilde som inneholder bakke, utendørs, person, båt

Automatisk generert beskrivelse

Johnny Torgersen (til venstre) og Erlend Halvorsen hos Geir Stangeland gjør klar grunnmuren på Hobmannsknuden på Sinnes.

Et bilde som inneholder tre, utendørs, natur, omgitt

Automatisk generert beskrivelse

Elven Høna i Hønedalen var stor og kraftig under regnværet fredag ettermiddag.