Home>Nyhet>Sterk borteseier for Tonstad
Et bilde som inneholder person, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Sterk borteseier for Tonstad

5 Div. Avd 1. Klebe – Tonstad 0-2 (0-1)

Mål

0-1 (21) Sondre Gyland (str)

0-2 (86) Sondre Gyland

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Annonse

Tonstad leverte en meget sterk borteseier mot Klebe på fredagskvelden da de vant 2-0. Dette var Klebe’s første hjemmetap siden de gikk på tap i sesongens første hjemmekamp mot Brusand tilbake i april.

Med Håvard Sinnes Haughom tilbake i laget så satt stabiliteten som et skudd i de bakre rekker. I tillegg står en forsvarsspiller i mål da keeperne våre er skadet. Mads Andor Eitland tar på seg keeperhanskene så er han den syvende keeperen Tonstad har hatt i mål denne sesongen.

Tonstad tar tak i kula i fra første spark, og det skulle bortelaget mer eller mindre kjøre i samtlige 90 minutter.

De helt store sjansene kommer ikke før Håvard Sinnes Haughom sender i vei et frispark som keeper får slått til corner etter at kvarteret er spilt.

Når uret passerer 20 minutter så våkner villdyret på Oftedal, når Eirik «Buffalo Bill» setter på turboen fremover i banen og inn i straffefeltet hvor han blir lagt overende. Dommer peker på krittmerket og Sondre Gyland setter straffen sikkert i nettet.

I det 35. minutt er Marius Kvello på driv fremover i banen på sin høyreside, dette er en av hans favoritt høyresider på bortebane. Han leverte en strålende match her forrige sesong etter det jeg kan minnes. Marius får slått en perfekt ball inn på skallen til Sondre Gyland som dessverre header forsøket utenfor stengene.

Vi må helt til det 41. minutt før Klebe kommer med en avslutning i retning målet. Det er et skudd fra 25 meter som går langt over målet.

Like før pause er det Nils Johannes Hadland som prøver seg fra langt hold. Dette skuddet er bedre, men keeper er med på notene, og dermed går Tonstad til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

Klebe kommer litt mer inn i kampen i den siste omgangen, men det som kommer av forsøk blir kontant stoppet av en meget god forsvarslinje. Bak står Mads Andor og tar seg glimrende av det som kommer av forsøk.

63. minutt ut i kampen så tror alle at det er klart for et nytt straffespark når Eirik Ovedal nok en gang blir klippet ned i feltet, men her sviktet dommeren.

Tonstad kommer til noen halvsjanser, klarer ikke helt å komme til den sjansen som skal gi Tonstad den følelsen at dette har en i vår hule hånd. Bortelaget har i bakhode at hjemmelaget har slått Tonstads naboer Moi og Hovsherad i sin lekegrind.

I det 84. minutt så legger Sondre Gyland ballen til rette omtrent 20 meter fra mål, Frisparket har god retning, men smeller i tverrliggeren.

Men i det 86. minutt kommer spikeren i kista, Aron Moen Kvinlaug som har kommet innpå danser og finter litt med ballen før han får sendt den via en forsvarspiller og til Sondre Gyland som også tar en liten dans før han setter ballen i keepers lengste hjørne. Tonstad kan endelig slippe jubelen løs.

En god kamp i fra Tonstads side etter at enhar vært litt på hæla i de siste kampene. Nå satser enpå at det kan bli en fin avslutning på en god sesong. Lørdag er det klart for sesongens siste hjemmekamp når Nærbø kommer på besøk. Avspark er klokka 14.00, og enhåper publikum kommer og gir den støtten guttene fortjener.

Best i fredagens kamp var nok en gang sjefen på midtbanen Ole Asbjørn Liland som virkelig fikk med seg gutta til å gi jernet. Selv stod han samtlige minutter på banen etter å ha gitt trener Ole Martin Josdal store rynker i pannen etter en smell i låret i starten av kampen.

Laget

Mads Andor Eitland – Marius Kvello (Runar Ovedal 87) – Leif Henry Waldeland – Kristian Tjomlid – Håvard Haughom Sinnes – Nils Johannes Hadland (Martin Roar Kinden 61) – Steffen Kvello (Aron Moen Kvinalug 65) – Ole Asbjørn Liland – Sondre Gyland (Jørgen Lindanger 87) – Erlend Oskar Risnes (Geir Josdal 46) – Eirik Ovedal (Benjamin Dåvang 65)

Bilde Sondre Gyland