Home>Nyhet>Støtte til Sesilåmi og skimaraton
Et bilde som inneholder tekst, himmel, utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sesilåmi Sport

Støtte til Sesilåmi og skimaraton

Kommunedirektør Aud Sunniva Fuhr foreslår 140.000 kroner i økonomisk støtte til Sesilåmi og 100.000 kroner til Sirdal skimaraton til formannskapet i møte torsdag i Sirdal.

Sesilåmi ønsker en tre-årig avtale, men det vil ikke kommunedirektøren akseptere. Det må søkes årlig og beløpet for 2023-rennet er det samme som Valle kommune har bidratt med.

Selv om rennet i 2022 ble avlyst, så har arrangør gitt tilbakemelding på at man likevel har de

samme faste utgiftene å forholde seg til som f.eks. løypekjøring, tidtaking/startnr, premier,

markedsføring, leie av toaletter/busser, osv. I tillegg så tapte arrangøren også mye inntekter

på at det var historisk få påmeldte grunnet pandemien. Det er derfor ikke tvil om at en eventuell økonomisk støtte fra Sirdal kommune vil komme godt med for arrangøren, skriver kommunedirektøren.

Annonse

Arrangørstøtte til Sirdal skimaraton foreslås også med 100.000 kroner. Rennet ble arrangert for første gang i 2012. Deltakere er mellom 300 og 550 personer.

Dessverre for Sirdal skimaraton sin del, så har populariteten til såkalte turrenn vært dalende,

allerede før koronapandemien traff. Lokalt gjelder ikke dette bare for Sirdal skimaraton sin del, men også for Sesilåmi.

Søker nevner i sin orientering for skirenn/turrenn at flere slike arrangementer nå er nedlagt, blant annet Stavløpet som i sin tid var populært her i Sirdal. Det er ifølge søker flere andre turrenn som også har forsvunnet i Agder de siste femten årene. I Sirdal er det kun Sirdal skimaraton og Sesilåmi igjen av en slik art.

Foto: Rennleder for Sesilåmi, Trond Helge Sinnes.