Home>Nyhet>Svakeste september-trafikk
Et bilde som inneholder fjell, utendørs, bilvei, vei Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Svakeste september-trafikk

September pleier vanligvis å være en høstmåned hvor mange drar til fjells, enten til hyttene eller på dagstur. Dette året kan vi registrere at det har vært den svakeste september-måned ved passering av bommen på fylkesvei 450 ved Øvstabø.

I løpet av de sju årene vi har tall fra passeringene, er årets 38.777 passeringer det svakeste september-tallet. I fjor passerte 44.473 biler, 5.696 flere biler.

Fra mai i år har det vært færre passeringer de fem siste måneder sammenlignet med 2021-passeringene. Årets tall fra mai til og med september er 186.757 mot 226.190 i samme periode i fjor. Et avvik på hele 39.433 passeringer eller en nedgang i trafikken på 17,4 prosent.

Dette må være en nedgang av norske biler, for Kjerag melder om godt besøk denne sommeren, spesielt av utlendinger. Denne sesongen er det ventet at Kjerag vil passere 50.000 besøkende.

Flere norske har nok feriert i utlandet denne sommeren, men strømprisrekordene skremmer nok også flere fra å bruke hytten. Det er noe vi observerer med mindre lys og besøk i hyttene denne sommeren og høsten.

Et bilde som inneholder bord

Automatisk generert beskrivelse