Home>Nyhet>Toppscorer og 4.plass i puljen
Nyhet Nyhet forts. Sport

Toppscorer og 4.plass i puljen

5 Div. Avd 1. Eiger2 – Tonstad 1-6 (0-1)

Mål

0-1 (6) Sondre Gyland

0-2 (52) Mads Andor Eitland

0-3 (55) Bjørnar Bjørnestad

Annonse

0-4 (66) Sondre Gyland (str)

0-5 (75) Bjørnar Bjørnestad

1-5 (89)

1-6 (90) Sondre Gyland

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

Årets fotballserie ble avsluttet på lørdag med 4.plass i serien, seks poeng bak Varhaug 2 som ble vinner av puljen. Sondre Gyland ble toppscorer i puljen med 29 mål.

Målsettingen i lørdagens kamp i Hålå på Eigerøya var å vinne så stort som mulig slik at Tonstad kunne gå forbi naboen Moi, og å få Sondre Gyland til å beholde sin plass på toppen av toppscorerlisten i vår avdeling. Gutta leverte som bestilt 🙂

Der var et par viktige frafall på midtbanen inn mot kampen, og da falt det et stort ansvar på en ung midtbane bestående av Aron Moen Kvinlaug og Steffen Kvello, med hjelp av ringreven Sondre Gyland. De to førstnevnte leverte en meget god kamp, og da spesielt Steffen Kvello som stod frem som den store eneren. Han var enorm i presspillet, taklet så det luktet svidd, og strødde om seg med gode pasninger. En fantastisk kamp av unggutten.

Tonstad tok initiativet i kampen fra første spark på ballen, og allerede etter 6 minutter er Sondre Gyland frempå med godfoten og setter sitt 27 seriemål for sesongen i nettmaskene i fra 10 meters hold.

Etter scoringen så jevnet kampen seg mer ut, men det er gjestene som er det beste laget, selv om en ikke kommer til de store sjansene. Hjemmelagets beste sjanse er vår keeper Torbjørn Aakre nede og redder.

Til pause så erTonstad i føringen med kun det ene målet, men TIL trenger flere mål for å komme forbi Moi på tabellen som også leder sin kamp med ett mål til pause. I 2. omgang legges større press på hjemmelaget for å få de nødvendige målene som trengtes,

Tonstad får en god start på andre omgang etter at et innlegg i fra Sondre Gyland treffer pannebrasken til Leif Henry Waldeland som header ballen perfekt ned til Mads Andor Eitland som knaller ballen i mål fra 5-6 meters hold.

I det 55. min utt er det banens gigant Steffen Kvello som kjemper til seg ballen ute på venstresiden. Han tar den med seg fremoverpå banen og ser at innbytter Bjørnar Bjørnestad har startet sitt løp inn i feltet, en lissepasning til Bjørnar og vips så står det 3-0.

66. minutt ut i kampen så er Sondre Gyland i gjennom alene med keeper som tar både Sondre og ballen i et jafs, og slikt må det bare bli straffespark av. Fra krittmerket feiler ikke Sondregutten, 4-0.

Nå sier rapportene at Moi ikke lenger er i ledelse, men her er det bare å peise på, sesongen er langt i fra slutt, men toppscorer tittelen ser grei ut

Kvarteret før slutt så havner ballen hos Bjørnar Bjørnestad omtrent 20 meter fra mål. Han sender i vei et velplassert skudd som går inn helt inntil stolperoten, et fantastisk innhopp av Bjørnar som scorer sine to første mål for sesongen i Hålå.

Hjemmelaget skulle få inn et trøstemål like før slutt.

I kampens siste minutt er det på sin plass at årets toppscorer i avdelingen får avslutte sesongen med hat trick etter en flott pasning i fra Bjørnar Bjørnestad.

Da ender Tonstad på en respektabel fjerde plass i en meget jevn kamp i toppen av tabellen, kun seks poeng bak vinneren Varhaug2.

Men ble det ikke heder og ære i serien, så blir det i hvert fall heder og ære til Tonstad i kampen om toppscorer tittelen, som det også ble på damesiden, Sondre Gyland endte opp med 29 mål (ja jeg vet det står 30 på Min fotball, men det er feil i følge Opta på Feda) og det er 5 mål flere enn Joakim Ødegård i fra Hovsherad som endte på 24 mål. Så kan en ta med at vi finner nok en spiller i fra de indre bygder på 3. plassen som gikk til Ombemi Kelly Karahinda i fra Moi.

Etter kampslutt som kom det et hårete mål i fra Sondregutten «Neste sesong så tege eg Helene Alver Årstad.»

En god lagseier for et ungt mannskap som viser at det gror i rekkene på Tonstad, TIL gir dagens motstander lite rom, og Tonstad kan kvittere ut sesongens største seier på utebane for et fremadstormende mannskap. Vel blåst gutter:-)

Banens bestemannspremie går som i forrige runde til Josdal-bygda, men denne gangen til husets lillegutt Steffen Kvello som leverte strålende innsats.

Laget

Torbjørn Ellingsen Aakre – Mads Andor Eitland (Martin Roar kinden 58) – Leif Henry Waldeland – Carl Magne Fintland – Marius Kvello – Steffen Kvello – Arton Moen Kvinlaug (Geir Josdal 81) – Sondre Gyland – Jørgen Lindanger (Bjørnar Bjørnestad 34) – Benjamin Dåvang (Jørgen Lindanger 70) – Geir Josdal (Runar Ovedal 58)

Bilde

Mads Andor Eitland, Sondre Gyland, Bjørnar Bjørnstad og Steffen Kvello.