Home>Nyhet>Valpen «Pia» er funnet
Nyhet

Valpen «Pia» er funnet

Ved 12-tiden onsdag ble den savnede valpen «Pia» funnet i god behold ved Ertsvatnet. Det er i heie-området ovenfor Tonstad-tippen. Eieren Sindre Lea, var svært lykkelig etter gjenforeningen.

Tirsdag leide familien Maren Nøkleby Lea og Sindre Lea helikopter for å søke etter hunden. De var ute i fem timer og fløy 205 kvadratkilometer uten å se snurten av valpen. De hadde med seg en kjentmann som jobber ved HRS.

Han ble værende igjen i heia og overnattet i telt. På formiddagen tok han seg en tur og hørte da bjeffing fra en hund. Det viste seg å være «Pia».

  • Vi feiret det med kake og kaffe på Tonstad Bakeri, forteller Sindre Lea på telefonen. – Nå blir det feiring med barna, på åtte og ti år, når jeg kommer hjem. De er overlykkelige over at begge hundene er kommet til rette.

De to hundene forsvant ut en åpen dør fredag morgen ved 9-tiden, fra hytta i Josdal. Det var to engelske settere. «Lensmann» kom til rette lørdag kveld ved 23-tiden ved Mågevatnet. Mens den sju måneder gamle valpen var ute alene i fem døgn, før den kom til rette.

Sindre Lea kan ikke få takket grunneiere, lokalbefolkning og frivillige nok for den store innsatsen de viste i leteaksjonen etter begge hundene. – Vi er svært takknemlige.

Foto: Valpen «Pia» ble funnet onsdag ved 12-tiden.

Annonse

Nå er de engelske setterne gjenforenet, «Pia» (til venstre) og «Lensmann».