Home>Nyhet>Arvid Josdal er død
Nyhet

Arvid Josdal er død

Arvid Josdal er død, 75 år gammel. Han var født og oppvokst på Josdal, men de senere år bodde han i leilighet på Tonstad. Han døde på lørdag på Sirdalsheimen, etter kort tids kreftsykdom.

Arvid er nok mest kjent for å ha fullført 155 maratonløp. Det siste han deltok i var Suleskardløpet den 27. mai 2017. Kameratene forteller at han er notert med flest maratonløp i Vest-Agder.

Han jobbet med anleggsarbeid fra 1960-70-årene og utover. Dette var et arbeid som opptok Arvid mest opp gjennom årene. De siste årene av sitt yrkesaktive liv jobbet han i Sirdal Regnskapslag.

Så var han veldig glad i sauer og han var aktiv med å jage sauene til fjells og å få dem hjem igjen om høsten. Arvid stilte også alltid opp for sine sambygdinger på ettersanking om høsten.

Jakt etter molter var en annen stor hobby som Arvid hadde. Det er ikke mange moltemyrer i Josdalsheiene som han ikke har besøkt opp gjennom årene.

Heimegården overlot han til en ungdom som ville slå seg ned med gård i Josdal. Det syntes han var flott.

Annonse

Han var også særdeles interessert i engelsk fotball. Liverpool var laget hans.

Det er bare positive skussmål om Arvid. En god kamerat, en trivelig og hjelpsom kar.

Foto: Arvid Josdal noterte seg for 155 maratonløp. Her holder han fram premien for Suleskard maraton. Foto: Suleskard Maraton.

Arvid Josdal var en flink plukker av molter i Josdalsheiene. Her har Harald Sel tatt bilde av Arvid under en pause.