Home>Nyhet>Helene toppscorer med 55 mål
Nyhet Nyhet forts.

Helene toppscorer med 55 mål

Bare seier i OBOS-cupfinalen fredag er godt nok. Vi skal møte Skjoldar fra Nord-Rogaland i Randaberg Arena, sier Helene Alver Årstad (27) fra Tonstad sitt damelag.

Denne sesongen var Helene toppscorer i 4. divisjon med 55 mål på 18 kamper. I tillegg har hun scoret sju mål på to kamper i OBOS-cupen.

OBOS-cupen er bare for lavere divisjoner og klubben må melde på laget hvis de skal delta. På damesiden har det bare vært lag fra 4. divisjon i år. Tidligere het denne cupen Rogalandscupen.

  • Med et nystartet damelag denne sesongen, er vi fornøyd med sesongen og 5. plass, sier Helene.

Helene er opprinnelig fra Gyland, men kom til Tonstad for å gå på videregående skole. Etterpå ble det fire år med lærerutdannelse, før hun vendte tilbake til Tonstad og skolen der. Hun underviser for førsteklassinger ved Tonstad skule.

Siden det er første sesongen med damelag, vil det ta litt tid å bygge opp relasjoner og samhold i troppen som teller 18 spillere.

  • Vi er en god blanding av eldre og yngre spillere. Vi har tatt med oss noen 15-åringer fra 10. klasse, og det har gått bra, sier Helene.

Tidligere har Helene spilt for Flekkefjord, Lura og Hana. Nå jobbes det hardt for å få til et godt damelag i kommunen. Helene fikk for halvannet år siden en sønn, så det blir travle dager.

Annonse

«Frimerke» på toppscoreren fra Tonstad er ikke uvanlig på kampene, men det trigger bare Helene til ekstra innsats. Hun har ikke noen ambisjoner om overgang til høyere divisjoner og spillernivå.

  • Jeg er fornøyd med tilværelsen her, sier Helene Alver Årstad som gleder seg til cupfinalen.

Foto: Helene Alver Årstad er klar til OBOS-finalen fredag.