Home>Nyhet>Innspurt for Handleriet på Sinnes
Et bilde som inneholder bygning, utendørs, himmel Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Innspurt for Handleriet på Sinnes

Vi kan foreløpig ikke si noen eksakt dato for åpning av det nye Handleriet på Sinnes, sier Edel Byberg fra Sinneshyttå. – Men vi håper på åpning før jul av deler av bygget. Det er Sinneshyttå som eier og bygger nybygget.

I den hektiske innspurten er det mange uforutsette ting som skjer. Leveranse av inventar og interiør må holdes tilbake, før det kan tas imot for ferdigmontering. Utvendig begynner det imidlertid å ta form. Vinduene er nå montert. Kledningen og fasaden begynner å ta form og terrassen på siden mot elva er på plass. Rekkverket mangler.

På utsiden av bygget skal det nå monteres en egen hundeparkering.

Sinneshyttå bygger to nye etasjer oppå garasjeanlegget på Sinnes. Det betyr 1.100 (600 + 500 kvm) kvadratmeter med nye lokaler. Her kommer det butikker, spisested og kontorer. Med nybygget frigis også de gamle lokalene til Sinneshyttå og Interiørbutikken, siden begge skal over i de nye lokalene.

De gamle lokalene til Sinneshyttå ombygges og klargjøres for Hekta. Her kommer det ovner for bakeriet. Siden de har gått i allianse med Trægården fra Suldal, skal det også selges en del lokale matvarer. Her kommer både Tore Kvæven med lammeprodukter og Tom Ådneram med stølsgrisprodukter.

Både Tor Sigve Vik og Edel Byberg mener det er behov for flere tjenestetilbud i Øvre Sirdal. Nå er det 4.650 fritidsboligenheter og 800 campingvogner. I tillegg er det planer om ytterligere 1.500 fritidsboligenheter som skal bygges i Øvre Sirdal.

Annonse

  • Noen offisiell åpning av bygget vil ikke skje før på nyåret. Da skal alle kontorer i andre etasje være flyttet inn i, sier Edel Byberg.,

Foto: Vinduer er montert og nå pågår montering av kledningen på utsiden.

Når Handleriet er ferdig bygget skal det ha en løestil.