Home>Front>Rekordbesøk på Kjerag
Front Nyhet Nyhet forts.

Rekordbesøk på Kjerag

Turen fra Øygardstøl til Kjerag kan se tilbake på rekordbesøk denne sommeren. 65.798 turister har gått denne turen i år, sammenlignet med 2019 hvor det var 52.791 besøkende. En økning på hele 24,6 prosent eller 13.007 flere turister sammenlignet med 2019.

  • Vi er overrasket at det ble et så høyt besøkstall allerede i år etter to somrer med korona-pandemi og begrensede geografiske turmuligheter, sier Helge Kjellevold, daglig leder for Lysefjorden Utvikling AS, til Sirdalmedia.
  • 80-90 prosent av de som besøker Kjerag, kommer fra utlandet. De har som mål før de kommer til landet å besøke dette stedet, sier Henrik Lilleheim som er turistvert for selskapet ved Øygardstøl.

Foto: 24,6 prosent har økningen av besøkende til Kjerag vært denne sommeren.

Henrik Lilleheim er turistvert ved Øygardstøl.

Denne sommeren har det vært mange besøkende fra Nord-Europa, Tyskland, Nederland og Belgia. I tillegg en del fra Danmark og Sverige.

Turister fra Asia, Australia, sør- og nord-Amerika er uteblitt. Det skyldes blant annet at de får en lang karantenetid ved hjemkomsten når de besøker land som Norge. Det er det mange som ikke har råd til.

Kjellevold forteller ellers at Stavanger Turistforening i høst har fått utført forbedringer av stien med hjelp av sjappaer. Den siste skråningen opp til platået etter å ha passert sikringsbua, er blitt sterkt forbedret. Ifølge Kjellevold var det blitt for mye slitasje her, drfor var det nødvendig å forbedre stien.

Annonse

Lilleheim opplyser at de fleste turister som kommer for å gjennomføre denne turen, ankommer med bil. Enten bobil, privat eller leiebil. Da må de kjøre gjennom Sirdal kommune.

Denne statistikken viser besøkstallene i 2019 og 2022. De to årene i mellom var det korona-pandemi.