Home>Nyhet>Snøproduksjonen starter
Nyhet

Snøproduksjonen starter

Klargjøringen av utstyret til å produsere snø i alpinanleggene i Øvre Sirdal er nå unnagjort de siste dagene. Natt til lørdag starter man snøproduksjon i Tjørhomfjellet, Ålsheia og på Fidjeland, hvis kuldegradene kommer som lovet av Yr.

  • Vi rigger utstyret fredag og starter med produksjonen på lørdag. Meldingene om kaldt vær skal i alle fall holde seg i to døgn til mandag, sier Torbjørn Tjensvold, eier og daglig leder av Fidjeland Skitrekk til Sirdalmedia.

26 lanser er klargjort og Tjensvold sier at det er rimelig å produsere snø når du har selvfall av vannet og slipper å bruke pumper.

Øystein Tjørhom, daglig leder av Sirdal Skisenter, gleder seg til å komme i gang med snøproduksjonen. Han håper værmeldingene med 6-7 minusgrader i helgen slår til. Da blir det produksjon.

Fem vifter og 30 lanser er klare i Tjørhomfjellet og sju vifter og sju lanser i Ålsheia. Alt kan imidlertid ikke brukes samtidig, men det er spredd utover bakken og løypene. Først tas rød løype i Tjørhomfjellet og dalen i Ålsheia.

Driftsleder Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter håper den sterke vinden vil løye slik at produksjonen får bedre forhold.

Arkivfoto fra fjorårets produksjon hvor lansene er til god hjelp med å spre snøen.

Annonse

Sirdal Skisenter har klar viftene for produksjon av snø. Dette er et arkivfoto fra fjorårets produksjon.