Home>Front>Tonstad vant dramatisk finale
Front Nyhet Nyhet forts. Sport

Tonstad vant dramatisk finale

Helene Årstad fra Tonstad avgjorde i sluttminuttene med scoring i OBOS-cupfinalen mot Skjoldar i Randaberg Arena fredag kveld. Det måtte ekstraomganger til før Tonstad gikk seirende av banen med 4-3 seier.

En svært dramatisk og spennende kamp, som inneholdt to straffer, rødt kort til Tonstad og ekstraomganger.

Foto: Jubelscener av Helene Årstad etter seiersmålet.

Helene Årstad, Paw Htoo og kaptein Elin Liland jubler over seieren.

  • Vi vant kampen på et innøvd cornertrekk. Tredje gangen lyktes det. En av våre spillere hoppet over ballen og så kom jeg løpende og satte den i mål, sier Helene Årstad til Sirdalmedia. Hun var hoppende glad sammen med lagvenninnene etter cupseieren.

Skjoldar tok ledelsen i kampen. Men så utlignet kapteinen på Tonstad, Elin Liland til 1-1. Så kom det to Skjoldar-scoringer og 3-1 ledelse. Helene Årstad reduserte i det 41. minutt til 2-3, som også var pauseresultatet.

Mange harde taklinger på midtbanen.

Annonse

Etter pause utlignet Tonstad i det 63. minutt ved Marte Risnes Hansen. I 2. ekstraomgang felte Hanne Christin Gyland en Skjoldarspiller. Da fikk Tonstadspilleren rødt kort. Straffen ble satt i stolpen og etterpå reddet Tonstadkeeper Paw Htoo. Bra redning. Det var en heller tvilsom straffe.

Helene Årstad avgjorde kampen ett minutt før slutt. Hun kom løpende ved en corner og satte ballen kontant i mål. En fortjent seier til Tonstad, som igjen har damelag i serien og cupen. Nå har ikke Tonstad stilt med damelag på mange år. Nå er det mange unge spillere på laget og flere 15-åringer var med.

Spillerne var nokså slitne mot slutten, etter to ekstraomganger. Ballen ble måket ut fra Skjoldars forsvarsspillere og de passet ekstra godt på Helene Årstad. Tonstad prøvde å spille seg opp på begge kanter. Det var et slikt løp som endte med corner på høyre side. Den visste laget å utnytte bra.

Et bilde som inneholder gress, person, fotball, felt

Automatisk generert beskrivelse

Her blir det corner i sluttminuttene.

Spillerne som ble cupmestere:

Paw Htoo, Sandra Åsemoen, Hanne Christin Gyland, Elin Liland, Siri Guddal, Ida Josdal, Benedikte Fundal Gauthun, Marte Risnes Hansen, Amy Tomine Fintland, Helene Alver Årstad, Karen Eline Tonstad, Tonje Ovedal, Grete Sofie Waldeland, Tyra Katrine Tonstad, Ingrid Sofie Ovedal og Ingrid Ovedal-Haugen.

Lagledere: Ole Erik Endrerud og Kaj Johansen.

Tonstad-troppen med 17 spillere, sammen med laglederne, som vant OBOS-cupfinalen.

Her fosser en Tonstadspiller fram mot mål.