Home>Front>Alpinåpning 17. desember
Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Alpinåpning 17. desember

Alle alpinanleggene i Øvre Sirdal produserer nå kunstsnø for fullt. Vifter og lanser går døgnet rundt så kulden kommer godt med i disse dager.

  • Jeg regner med at vi åpner skitrekket lørdag 17. desember. Da skal hovedtrekket og barnetrekket være klar, sier Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk til Sirdalmedia.

Roy Kleiberg, driftsleder ved Sirdal Skisenter, opplyser til Sirdalmedia at de kan ha produsert nok kunstsnø til samme dato, for åpning av en eller to bakker de også.

Foto: Torbjørn Tjensvold åpner Fidjeland Skitrekk 17. desember.

Ålsheia trenger mer kunstsnø før det kan åpnes.

Det siste døgnet har vært bra med kulde, 5-6 minusgrader, det har gitt bra med snø. Tidligere var det så vidt kuldegrader og dårlig produksjon.

Tjensvold har 25 lanser i sving. Mandag regner han med at det er tilstrekkelig med kunstsnø i hovedtrekket. Da vil han starte med barnetrekket, før preparering og tråkking av bakken kan starte. Så flyttes lansene opp i det øvre trekket for snøproduksjon det. – Det ser lovende ut med kunstsnø, sier en fornøyd Tjensvold.

Annonse

Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk har også startet å legge snø i hovedtrekket. De ønsker å prioritere snøproduksjon, før det er snakk om tråkking og åpning.

Kleiberg har 13 vifter og 24 lanser i sving i de to alpinbakkene, Ålsheia og Tjørhomfjellet. I Ålsheia henter de vann fra Tjødnestølbekken, mens vannet til Tjørhomfjellet kommer fra Gravatnet.

Denne vintersesongen er det ingen restriksjoner med munnbind eller meteren. Når anleggene er klar for årets skisesong, er det bare å peise på. En uke seinere enn i fjor.

Langrennsløperne må imidlertid vente til normal snø kommer. Foreløpig er det ikke nedbør av snø i meldingene. Så rulleski blir løsningen for de mest ivrige.

Vifter og snøproduksjon for fullt i Ålsheia.