Home>Front>Åpner restauranten fredag
Front Nyhet

Åpner restauranten fredag

Fredag åpner restauranten Lodge i Tjørhomfjellet. Det er de populære italienerne, Valeria My og Francesco Giampino, som skal drive restauranten. De oppnådde stor popularitet da de drev Kvæven kafe sammen med et vennepar.

Valeria ble kjent for sine mange spesielle kaker. Og pizzaen til Francesco ble viden kjent i Øvre Sirdal. De fikk tillit av sirdølene og de gav tillit tilbake til lokalbefolkningen. Det ble et spesielt og godt forhold. Strikkeklubben hadde møter der annen hver onsdag.

Nå har Francesco tatt med seg broren og kjæresten som skal jobbe hos dem, sammen med en femte italiener. De regner med at de også vil trenge noen norske deltidsarbeidere i sesongene og i de travle helgene. Men de tar det rolig og ser det an litt.

Foto: Valeria og Francesco gleder seg til åpningen.

Et bilde som inneholder tekst, bord, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Giulia Marzano desinfiserer alt kjøkkenutstyret før åpningen.

Restauranten vil være åpen fra klokken 1000 – 1800, bortsett for fredag og lørdag, da forlenges åpningstiden for kjøkkenet til klokken 2100. Baren vil være åpen til klokken 2300 i helgene. På hverdager vil det være muligheter for både lunsj og middag.

Annonse

  • Takeaway vil vi vente med for å se hvordan besøket blir de første ukene. Vi satser på enkel og god mat med hjemmelagde hamburgere, pizza og pastaretter for å nevne noe, sier Francesco.

De satser begge på lokalmat fra produsenter i Sirdal kommune og omegn. De ønsker Stølsgris fra Ådneram og lam fra Kvæven, for å nevne noe. Med stort besøk i helgene vil gjestene få utlevert en brikke ved matbestilling. Når maten er klar, vil det pipe i brikken og maten må hentes ved disken. Dette er for å unngå lang serveringstid. De tror det vil bli en vinn-vinn-situasjon for alle, slik at de som står på ski raskt kommer seg ut i alpinbakken igjen. Om kveldene blir det vanlig servering.

De som har med matpakker vil få henvist plasser hvor de kan spise og nyte medbrakt mat og drikke.

Valeria kom til Fjellstuå og Eivind Klemetsen første gang i vintersesongen 2011-2012. Så kom hun tilbake 7. desember 2015 og var der til 17. juni i år. Francesco kom til sesongen 2016 og var på forskjellige plasser til juni i år.

  • Vi gleder oss til å møte gamle og nye kunder i de nye lokalene. Det ser vi virkelig fram til, sier Valeria og Francesco, som forbereder åpningen med å ha vasket hele kjøkkenet og lokalene i restauranten.

Litt kaos like før åpningen med alle møbler og utstyr framme.