Home>Front>Bygdebutikken ti år
Et bilde som inneholder person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Bygdebutikken ti år

Den 12.12.12 var det folkemøte da nærbutikken i Omlid ble stiftet. Lørdag ble ti-års jubileum feiret med marsipankake og kaffe. Omlidbutikken lever i beste velgående.

Bygdefolket overtok butikklokalene etter at Gunnar Sirekrok ga seg med butikkdrift. Nå er det omkring 40-50 aksjer fra bygda og hyttefolket som eier butikken.

Gunnar drev butikken på dispensasjon fra Norgesgruppen de siste årene. Han brukte bare papir og blyant til daglig.

  • Fra å være den mest umoderne butikken, har vi nå gått til å være den mest moderne i Sirdal kommune, med døgnåpen butikk, sier den driftige daglige lederen, Gunn-Siri Ousdal til Sirdalmedia.
  • Vi tar stadig nye steg. Det siste er at du kan kjøpe øl, uten betjening, innenfor de kommunale åpningstider for salg av alkohol. Det har ikke bydd på problemer så langt, sier en fornøyd butikksjef.

Foto: Gunn-Siri Ousdal serverte marsipankake og kaffe til gjestene lørdag.

Et bilde som inneholder person, bord, sitter, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Det ble trangt om plassen i kaffikroken lørdag, fra venstre er det Edvin Wetteland, Olav Skreå, Odd Ousdal, Ola Sigurd Skreå, Torhild Skreå, Gunn-Siri Ousdal og Elisabeth Samslått.

De nye eierne startet med Sirekroks organisasjonsnummer, til de hadde fått ordnet med eget og fått alle formalia i orden.

Annonse

Omlid var kjent som en stor handelsplass opp gjennom tidene. Under kraftutbyggingen til Sira-Kvina kraftselskap var det tre butikker i på Omlid. Olav Skreå var da blant annet leder i 12,5 år av Øvre Sirdal Handelslag. De to andre var private.

Gunnar og kona Marta Sirekrok kjøpte dagens butikk av Øystein Brekke, i august 1982. Han drev vanlig kolonialbutikk samt agentur fra Felleskjøpet, med salg av kraftfor og gjødsel.

Etter god innsats av bygdefolket, har de sikret nærbutikken og har omkring 9-10 millioner kroner i omsetning. Den moderne butikken har nå betjening på dagtid, men ellers må du klare deg selv. Først åpne opp i lokalene, finne varene i hyllene og deretter skanne alle varene før betaling. Det fungerer helt glimrende.