Home>Alpint>Fidjeland og Ålsheia åpner lørdag
Alpint Front Nyhet Nyhet forts.

Fidjeland og Ålsheia åpner lørdag

Lørdag kan du ha sesongens første dag i alpinbakkene på Fidjeland og Ålsheia. De siste ukene har det vært kaldt og flott vær for produksjon av kunstsnø. Bakkene er preparerte og klar for å ta imot besøkende i helgen. I morges var det minus 20 grader i Øvre Sirdal.

  • Kunstsnøen er vanvittig bra i år etter en så lang periode med kuldegrader. Vi gleder oss til å åpne anlegget og kjøre på for å se at alt er ok, sier en meget godt fornøyd, Torbjørn Tjensvold, eier og leder av Fidjeland Skitrekk.

Øystein Tjørhom, daglig leder av Sirdal Skisenter, synes det er veldig kjekt å komme i gang med vintersesongen. 1.300 sesongkort er allerede solgt. Lørdag åpner de trekket i Ålsheia, mens Hulderheimen og stolheisen åpner på julaften. Fra 2. juledag, 26. desember, er alle skibakkene klar for bruk.

  • Vi prioriterer å produsere enda mer snø i Tjørhomfjellet og utsetter derfor åpningen der. Vi har ikke nok strøm til både å kjøre stolheisen og produsere snø samtidig, sier Tjørhom.

Derfor vil en prioritere å klargjøre stolheisen i neste uke når snøproduksjonen er ferdig. Tjørhom tror det kan bli en spennende sesong, spesielt med tanke på hvor mange besøkende det blir i hyttene på grunn av strømprisene. Vil det ha noen innvirkning på årets sesong eller ikke ? Det er mange som spør seg om dette.

Foto: Prepareringen av hoved- og barnetrekket på Fidjeland har gått greit.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Runar Tjørhom klargjør krokene på Fidjeland før sesongstarten lørdag.

Ådneram Skitrekk prioriterer å produsere kunstsnø fremdeles og tar sikte på å åpne hele anlegget 2. juledag, opplyser Ånen Ådneram.

Annonse

Alle melder om gode forhold for produksjon av kunstsnø. Perioden har vært lang. Litt småproblemer har det vært med frosne rør innimellom, men i det store og hele en jevnt bra produksjon. Nå gleder alle alpinentusiaster seg til å begynne vintersesongen.