Home>Arkiv>Flotte skiløyper til julehelgen
Arkiv

Flotte skiløyper til julehelgen

Fredag morgen kjørte fire tråkkemaskiner for å preparerte skiløypene før innrykket til julehelgen. Åtte minusgrader, stille, klart vær og 30-40 centimeter med snø. Eventyrlig stemning.

  • Det er mange år siden vi har hatt så gode og lovende forhold til julehelgen, sier Siri Fidjeland, talsperson for Sirdalsløyper til Sirdalmedia.

Ånen Ådneram var også ute med tråkkemaskinen i morges og kjørte opp løypene til Sirekrok og Grydalen. Han melder også om fine og gode forhold. Flatstøldalen må vente, for der er det for lite snø etter at vinden tok den lette nysnøen som kom forrige helg.

Foto: I helgen kom snøen for fullt og her er det fine løyper på Haugen.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Tråkkemaskinene har kjørt for fullt før julehelgen.

Snøen har satt seg bedre nå, etter at det har vært noen dager med litt regnvær. Åge Haugen var derfor ute en tur torsdag kveld og tråkket løypene. Nå kjøres det på ny.

Forsbergløypa (ikke Langedalen) blir klargjort sammen med løypene i Hønedalen. En regner med at løypene i Fåråsen også blir kjørt opp. Ellers blir det løyper fra Tjørhom via Flesebekk til Donsen.

Annonse

Når det gjelder alpintilbudene, vil Sirdal Skisenter ha åpning av Stolheisen og Huldreheimen på julaften. I tillegg kjører de med åpne anlegg både 1. og 2. juledag.

Fidjeland og Ådneram skitrekk vil åpne anleggene sine 2. juledag. Fidjeland har klar hoved- og barnetrekket, og jobber også med å få fjelltrekket klart for bruk. Ådneram har klargjort alle trekkene, det betyr hoved- og fjelltrekket.

Så er det store spørsmålet, hvor mange turister kommer til hyttene. Normalt har det vært over 30.000 hytteturister de siste årene. Strømprisene kan være avgjørende for hvor mange som vil komme, men nå ser det ikke ut for at prisene vil ta av resten av dette året. Derfor er det ventet godt besøk. Sist helg var det overraskende mange som klargjorde hyttene sine.

Værutsiktene for den kommende uke er varierende. Det starter med kaldt og klart vær. Så blir det noe mildere fra 1. juledag, samtidig som mer snø er ventet.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Flott fredag morgen med morgensola over fjellene på Fidjeland.