Home>Front>Halvmeter med nysnø
Front Nyhet Nyhet forts.

Halvmeter med nysnø

Fra fredag kveld er det kommet omkring en halvmeter med nysnø i Øvre Sirdal. Lett og luftig snø. Da vi kjørte gjennom Hunnedalen lørdag ettermiddag, var det noen kraftige snøbyger fra Hunnedalen til Gravassryggen, noe som reduserte sikten betraktelig.

Heldigvis kom vi bak brøytebilen til Risa, som kjørte pent og pyntelig i omkring 50 km/t. Da ble det lettere for bilene som fulgte bak og også for den møtende trafikken. Dette var særlig biler som hadde vært på dagstur for å prøve alpinløypene under åpningen.

Foto: Thor-Jostein Bjunes rydder veier og gårdsplasser etter snøværet.

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, snø

Automatisk generert beskrivelse

Dårlig sikt på fylkesvei 450 langs Hunnevatnet lørdag ved 15-tiden.

Torbjørn Tjensvold, daglig leder av Fidjeland Skitrekk, var overrasket hvor mange som kom i snøværet. Bra besøk, sier Tjensvold og de besøkende boltret seg i halvmeter med nysnø oppå kunstsnøen. Herlige forhold.

Thor-Jostein Bjunes, som brøyter med sin traktor i hyttefeltene, anslo snømengdene til å være omkring halvmeteren nå. Greit å brøyte og han håper at vi får beholde snømengdene til jul.

Annonse

Yr har imidlertid meldt om plussgrader og 20 mm regn på tirsdag og onsdag. Men så skal det fryse på igjen fra torsdag og mer snø er i meldingene.

All snøen som er kommet, har medført en eventyrlig julestemning, hvor snøen henger flott på trærne.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

En del trafikk på fylkesvei 450 gjennom Hunnedalen lørdag ettermiddag. Sikten var ikke den beste i snøbygene.