Home>Nyhet>Legekontoret stengt
Et bilde som inneholder tekst, utendørs, bygning, bakke Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Legekontoret stengt

Sirdal kommunes legekontor på Tonstad er stengt på grunn av sykdom. Sirdalmedia har de to siste dager mottatt en rekke tips og henvendelser om at det skyldes at enhetsleder for helse, Ruth Lillian Hompland, har måttet slutte i jobben.

Om det kalles aksjon eller sympati med Hompland, er det ingen som vil svare på. Maria Karlsen, som er tillitsvalgt for sykepleierne i kommunen, har ingen kommentar til saken foreløpig.

Informasjonen på kommunens hjemmeside er følgende, lagt ut på torsdag:

På grunn av sykefravær har legekontoret redusert åpningstid. Hvis du har behov for akutt medisinsk bistand må du ringe nødnummer 113. For andre medisinske behov kan du kontakte 116 117, og kommer da i kontakt med Flekkefjord Legevakt.

Du får heller ikke kontakt med kommunens sentralbord, som også er stengt på grunn av sykefravær og redusert åpningstid.

Kommunedirektør Aud Sunniva Fuhr opplyser til avisen Agder at kommunen ivaretar legetjenesten og kommunal beredskap. Hun sier videre at de lovpålagte tjenester blir ivaretatt.

Annonse

Foto: Legekontoret på Tonstad er stengt på grunn av sykdom.

Et bilde som inneholder person, vegg, kvinne, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Kommunedirektør Aud Sunniva Fuhr tar ikke telefonen etter flere henvendelser.

Det er varslet utbrudd av influensa i disse dager og til helgen starter jule- og nyttårsferien for de mange tusen som vil ta turen til Sirdal. Det kan lett medføre kaotiske tilstander hvis ikke legevakttjenesten fungerer som normalt.