Home>Front>Mildere værtype på vei
Et bilde som inneholder himmel, utendørs, fjell, natur Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Mildere værtype på vei

Et lavtrykk er på vei inn til kysten og det meldes mildere vær, fra 0 grader til fire plussgrader. Fra morgenen av i dag har det vært bløt snø. Meldingene sier at regn er i vente, 17 mm nedbør torsdag og 32 mm fredag, viser Yrs målestasjon på Sinnes. I tillegg er det gult farevarsel om kraftig snøfokk og betydelig snøskredfare. Høydeforskjellen avgjør hvilken nedbør som kommer.

Snømengden ved målestasjonen er 43 centimeter. Vindkastene i natt var oppe i 18,2 m/s på det verste. Nå er det lett/laber bris fra sør, 7 m/s, men skal senere torsdag gå over til vind fra sørvest.

Hvis det kommer regn, vil det bety glatte veier igjen. Derfor bør en være oppmerksom ved kjøring. Nå er alle mannskapene til Agder Fylkeskommune ute og brøyter veier og gang og sykkelstier. Fra Omlid og ned til Tonstad er det regn som kommer, melder Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune.

Foto: Været endres nå til mildere vær og plussgrader.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Tråkkemaskinene er ute og kjører opp spor i løypene.

Tråkkemaskinene var ute i morges for å kjøre opp løypene, både i Ådneram og Sirdalsløyper sitt løypenett.

Annonse

Skitrekkene har brøytet og preparert løypene på morgenkvisten. Vinden hadde i natt blåst og flyttet snøen til fenner. Det har vært jevnt bra besøk i romjulen ved skitrekkene i Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet.

Brøytemannskapene var tidlig ute torsdag for å rydde veier.