Home>Nyhet>Moltebok fra Donsen
Et bilde som inneholder person Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Moltebok fra Donsen

Diamant, gylden gull, konge, dronning, hellige bær, smak av midnattssol. Listen over godord om molta er lang. Eksklusive bær og et vakkert eventyr er overskrifter i media. Både smak, utseende og kampen om å finne det utsøkte bæret, ligger bak alle godordene.

Dette skriver Trond Roy Pedersen fra Stavanger i forordet til boken «Moltekrig og Moltegleder», som Kolofon Forlag har gitt ut i høst. Pedersen var nylig ved Omlidbutikken og solgte boka der. Han har hytte ved Vardetjørn på Donsen og dette er hans gode utgangspunkt for mange turer etter molter.

Trond tråler hvert år milevis i heiene for å finne de edle bærene. Og de gode moltestedene er ikke noe han deler med andre. 12 – 18 kilo pleier han å plukke hver sesong. I år var det et svært godt år for molter.

Han har god tid til å hente bær nå, etter at han for 3,5 år siden pensjonerte seg som skolesjef i Klepp kommune. Trond elsker både å hente bær og å fiske ørret i fjellvannene.

Moltekrem blir servert fast hver julaften og når han samler til smala-lagfest. Da avsluttes alltid måltidet med moltekrem.

Ideen til molteboken, fikk han på en moltetur. Han lå i lyngen og slappet av og lurte på om det var skrevet en moltebok. Hvorfor ikke en bok om molter, når det var skrevet en bok om ved ? Dermed var ideen lagt.

Annonse

Boken er trykket i et opplag på 500 og koster 350 kroner. Boken inneholder mange historier om molter, moltekrig, oppskrifter for å bruke molter i matsammenheng osv.

Mange kjekke historier finnes i boken og vi merker spesielt en setning fra Trond:

”Men når eg kan krypa rundt på alle fire og bare ause opp, er lukka stor.”

Foto: Trond Roy Pedersen med molteboken ved Omlidbutikken.

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse