Home>Front>Over 45 tonn mat deles ut
Et bilde som inneholder innendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Over 45 tonn mat deles ut

Onsdag og torsdag er det delt ut mat og presanger til sirdøler som trenger hjelp og har en strevsom hverdag med dårlig økonomi. Denne gruppen trengende mennesker teller nå langt over 100 personer, sier Steinar Skretting, leder av Sirdalskameratene, som står i spissen for dette prosjektet. I tillegg deler de ut presanger og julegaver til over 20 flyktninger fra Ukraina som er kommet til kommunen dette året.

  • Situasjonen er bare blitt verre og verre det siste halvåret. Prisstigningen på varer og strøm, blant annet, gjør det svært vanskelig for denne gruppen mennesker, sier Skretting.

Foto: Steinar Skretting sier situasjonen for de trengende har blitt verre og verre denne høsten.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, mat

Automatisk generert beskrivelse

Dorola deler ut mat og gaver til barnefamilier og flyktninger.

Hver uke er det utdeling av mat ved Øksendal skole. Pakken med mat inneholder blant annet tre middagsretter. Denne uken har det vært litt ekstraordinært så tett oppunder julehøytiden. Pakken har inneholdt både pinnekjøtt og ribbe.

Steinar Skretting regner med at det dette året er delt ut over 45 tonn med mat. Denne maten får de fra Matsentralen på Sandnes.

«Med hjerte for Sirdal» gjør en stor frivillig innsats for denne gruppen mennesker som trenger støtte hver uke. Skretting understreker at de aldri deler ut penger, men mat og annet utstyr som de trenger til daglig.

Annonse

Ekstraordinært mye mat til utdeling før julehøytiden.

  • Dette året må vi få takke Solidaritetsfondet som bevilget hele 100.000 kroner til innkjøp av gaver. Det satte vi veldig stor pris på, sier Skretting.

De som får støtte, er bosatt i hele dalen, fra sør til nord. Flest bor imidlertid i Tonstad-området. Det var god julestemning under utdelingen og arrangementet på torsdag, der Erik Krüger spilte julemusikk.

Et bilde som inneholder innendørs, vindu, person

Automatisk generert beskrivelse

Arne Ivar Haughom hjelper til med matutleveringen.