Home>Arkiv>12 lag deltar i fotballturnering
Arkiv

12 lag deltar i fotballturnering

Tonstad-spillerne er klar til fotballturnering lørdag i sin egen tradisjonelle turnering. Den har vært arrangert i over 30 år, bortsett fra de to siste årene på grunn av korona-pandemien. 12 lag, helst fra nabokommunene, deltar.

Det er en såkalt «Futsal-turnering», der laget stiller med fire utespillere og keeper samtidig. Spilletiden er 2 x 8 minutter. Innledningsvis er det gruppespill, før sluttspillet settes i gang med kvartfinaler, semifinaler og finalespill.

Ole-Erik Endrerud, leder for TILs fotballgruppe, forteller at de tre beste lagene får pokaler og spillerne medaljer. Så premieres toppscorer og turneringens beste lag.

Turneringen spilles i Tonstad-hallen som ligger vegg i vegg med kulturhuset. Ole-Martin Josdal, Tonstads trener, håper laget kan være med å kjempe om sluttspillet og helst gå til topps. – Vi går for gull, er trenerens håp og tips.

Laget har den siste tiden vært rammet av en del sykdom. I tillegg er det fem-seks spillere, blant de eldste, som ikke kommer til å delta, fordi underlaget er for hardt.

  • Vi håper å stille med en sykdomsfri tropp. Vi får en tøff oppgave hvis vi ønsker å gå til topps. Kamp-programmet er intensivt, sier trener Josdal.

Siden det er så få spillere på banen samtidig, vil det være spillerbytte fortløpende, akkurat som vi ser på en håndball- eller ishockeykamp.

Annonse

Arkivfoto: Mads Andor Eitland, Sondre Gyland, Bjørnar Bjørnstad og Steffen Kvello er klar for innendørs-turneringen lørdag.

Arkivfoto: Egil Netland, formann i Tonstad IL, Thomas Aabø, daglig leder og Ole-Erik Endrerud, fotballeder, er blant turneringslederne.